Amenajare gradina

Ești pasionat de grădinărit? Află cum să-ți organizezi grădina de legume din curte 

Există puține lucruri la fel de pline de satisfacții precum grădinăritul. Indiferent dacă cultivi produse pentru masa ta sau flori frumoase, este minunat să vezi cum cresc. Adesea te poți gândi la grădinărit ca la o distracție dezordonată, deoarece sapi în pământ. Dar murdar și dezorganizat sunt două lucruri diferite. 

O grădină organizată nu este doar mai atractivă, este mai ușor de lucrat și plantele sunt mai sănătoase. 

Pentru a te ajuta să creezi o grădină atractivă și funcțională, consultă aceste sfaturi despre cum să îți organizezi grădina

Niciodată nu îți poți planifica grădina prea devreme sau cu prea multe detalii! Iată câteva lucruri simple care vor face grădinăritul un proces mai ușor.

● Planifică-ți grădina pe hârtie

Primul pas pentru organizarea grădinii are loc chiar înainte de a începe să plantezi. Înainte de a începe plantarea, realizează un plan pe hârtie sub forma unui desen.

O hartă a grădinii tale te va ajuta să folosești cât mai bine spațiul tău. În felul acesta, poți decide unde va fi totul, grupând legumele verzi într-o zonă, ierburile în alta și rădăcinoasele împreună.

O hartă te poate ajuta, de asemenea, să determini dacă ai suficient spațiu pentru toate lucrurile pe care dorești să le plantezi, fie că vrei o grădină numai cu legume, fie că vrei să incluzi și flori.

De asemenea, eviți risipa așteptând să cumperi plante sau semințe până când știi cât spațiu ai pentru a crește și dezvolta o grădină. Și, totodată, afli ce anume vrei și poți să crești.

● Marchează-ți calendarul

Pentru toate plantele, există un anotimp și o prioadă anume în care trebuie să fie plantate. Plantele sunt sezoniere, cu sezoane de creștere care ar putea fi diferite de ceea ce te aștepți.

Fă puțină cercetare pentru plantele pe care le anticipezi să crească. Apoi, marchează în calendar perioadele ideale de plantare, fie pe hârtie, fie cu mementouri pe telefon. De asemenea, notează durata sezonului lor de creștere.

Cunoașterea cronologiei corecte pentru grădina ta te va ajuta să profiți la maximum de perioadele ideale de plantare și creștere.

● Plantează în blocuri, utilizează paturi înălțate și spaliere

Vrei ca grădina ta să aibă un aspect îngrijit și organizat? Această organizare va face tot procesul de grădinărit mult mai atractiv și va fi mai ușor de lucrat atunci când ești gata să recoltezi sau să încerci să cureți de buruieni.

Dacă plănuiești pentru o grădină mică de legume, paturile înălțate și spalierele sunt o modalitate excelentă de a-ți organiza grădina. Ele creează blocuri ordonate de plante și sunt atrăgătoare din punct de vedere vizual. De asemenea, oferă o barieră pentru melci și asigură un drenaj bun.

Dacă nu folosești paturi înălțate, este totuși o idee bună să plantezi legume mai mici în blocuri, mai degrabă decât în rânduri lungi. Tinde să arate mai organizat. Și poate fi mai ușor de grupat împreună. De asemenea, o căsuță din lemn de la Hornbach te va ajuta să organizezi sculele și uneltele pentru grădinărit, precum și alte materiale necesare acestui proces.

Indiferent de modul în care vei decide să-ți organizezi grădina, asigură-te că lași suficient spațiu pentru a lucra. Vei avea nevoie de acces la plante pentru plivit, recoltare și îngrijirea generală a grădinii.

Sursa foto: Pexels.com

Related posts

Coltul de relaxare din gradina

Adina Meyers

Floral Expo: aranjamente inedite si peste 1500 de flori la Sun Plaza

Adina Meyers

Aranjamente florale pe care le poti incerca in aceasta primavara

Adina Meyers