Gasirea unui material de constructie rezistent, termoizolant, usor de folosit, care sa asigure in acelasi timp durabilitate constructiei reprezinta un obiectiv-cheie pe care il urmareste orice persoana atunci cand isi construieste o casa.

De-a lungul timpului, oamenii au cautat diverse modalitati de a imbunatati calitatea materialelor de constructii, astfel incat acestea sa fie rezistente, durabile, termoizolante si usor de pus in opera. Astfel, s-a dezvoltat o noua tehnologie in ceea ce priveste productia de materiale de zidarie. La ora actuala, noile blocuri de zidarie BCA pun confortul si siguranta casei pe primul loc, fara a pune in pericol mediul inconjurator.

Daca este utilizat corespunzator, iar grosimea peretilor exteriori este corecta, materialul de zidarie BCA are o eficienta energetica ridicata, fiind un foarte bun izolator termic. Asta se explica prin faptul ca are in structura sa un continut ridicat de aer cu rol izolator, care ii confera un randament termic mult mai bun decat al materialelor clasice de zidarie. Datorita capacitatilor termoizolatoare ale BCA-ului, cladirile construite cu acest material vor beneficia la interior de o atmosfera optima, cu temperatura constanta, fara variatii insemnate intre anotimpuri. Altfel spus, locuintele vor fi calduroase in timpul iernii si racoroase vara. Reducandu-se nevoia de incalzire iarna si de racire in sezonul cald, consumul de energie va fi redus semnificativ, reflectandu-se in costuri mai mici la intretinere. Eficienta energetica superioara face din acest material unul dintre cele mai eficiente de pe piata, aducand persoanelor care isi construiesc case din acest material multiple beneficii si un nou tip de confort: cel de termorelaxare.

In plus, prin folosirea produselor BCA nu mai este necesara aplicarea unui sistem termoizolator suplimentar. Practic, zidesti si termoizolezi in acelasi timp.

Printre calitatile zidariei din BCA se numara si versatilitatea. Datorita dimensiunilor variate, materialul de zidarie BCA poate fi utilizat pentru ridicarea peretilor exteriori sau interiori, cat si pentru diverse forme constructive: delimitarea unor zone/functiuni, construirea unor elemente de mobilier (biblioteca, rafturi pentru decoratiuni, dulapuri, mobilier de bucatarie etc.). BCA-ul este usor de prelucrat prin taiere, gaurire, frezare, iar instalatiile electrice si sanitare pot fi fixate rapid pe ziduri fara a inregistra pierderi. Diversitatea dimensionala si planeitatea fetelor BCA-ului permit punerea in opera a oricarei solutii arhitecturale dorite.

Avand o greutate mica, BCA-ul nu solicita structura sau fundatia cladirii, putand fi utilizat cu succes in cazul constructiilor moderne, multietajate. Proprietatile sale mecanice deosebite fac din acest tip de material de zidarie alegerea perfecta pentru toate tipurile de constructii moderne. Apoi, durabilitatea si proprietatile materialului se pastreaza pe toata durata de viata, fara sa fie afectate de conditiile meteorologice sau de procesele de imbatranire.

Un alt avantaj al BCA-ul este timpul scurt de punere in opera. Gasindu-se sub forma de blocuri mari, manopera poate dura cu pana la 50% mai putin fata de alte materiale de zidarie. Rezultatul: importante economii de timp si cheltuieli reduse de manopera.

Rezistenta la incendii reprezinta inca o calitate care se regaseste la zidaria realizata din BCA. Aceasta aduce un plus de siguranta caselor datorita compozitiei minerale cu proprietati ignifuge, care il face sistemul de zidarie cu cel mai inalt grad de rezistenta la foc. Concret, previne propagarea flacarilor catre constructiile alaturate, nu emana fum sau gaze toxice, care pot pune in pericol viata persoanelor din cladire.

In plus, zidaria din BCA este un material ecologic. BCA-ul se fabrica doar din materii prime naturale, care sunt aproape inepuizabile, printr-un proces tehnologic eficient. Concret, intregul procedeu de fabricatie este ecologic, adica nu implica emanare de noxe care sa afecteze sanatatea oamenilor sau a mediului inconjurator. Materialul de zidarie BCA protejeaza sanatatea familiei, dar si a generatiilor viitoare, printr-un consum economic si emisii reduse de CO2.

Afla mai multe pe www.probca.ro!

Related posts

2016, anul creșterilor pe piața imobiliară

Adina Meyers

Proiect de casă cu accente contemporane – potrivit pentru un teren de 250 de mp

Adina Meyers

Cum să păstrezi căldura în locuinţă

Adina Meyers