LifeStyle

Dremel lanseaza „Clubul de bricolaj Dremel” in scoli

Astfel, cu ocazia workshop-ului Dremel, organizat in acest an in locatia Energiea din Bucuresti, divizia de scule electrice Bosch a anuntat oficial lansarea „Clubului de Bricolaj Dremel”, un proiect menit sa promoveze conceptul de DIY (do-it-yourself) in randul copiilor din gradinitele, scolile si liceele care au in dotare sau folosesc uneltele Dremel.

Clubul da posibilitatea tuturor scolilor doritoare sa se implice intr-un proiect anual, care va dezvolta spiritul competitiv, imaginatia, creativitatea si originalitatea participantilor. Clubul este format din scolile, gradinitele si liceele din invatamantul de stat si privat, care au in dotare unelte Dremel si organizeaza ateliere Dremel.

Ideea fondarii clubului a venit atunci cand scolile au aratat un interes sporit pentru atelierele creative pe care Dremel a inceput sa le organizeze in cadrul institutiilor de invatamant inca din anul 2010. Initial au fost organizate traininguri pentru profesori, apoi workshop-uri demonstrative in scolile ale caror profesori au fost receptivi la o astfel de activitate. Astazi exista un numar de 10 scoli care organizeaza lunar ateliere creative Dremel.

„Bosch are o vasta experienta in ceea ce priveste sculele electrice, firma noastra fiind cel mai mare producator de scule electrice din lume. De-a lungul anilor, ne-am folosit aceasta experienta ca sa cream unelte inovatoare si performante, dar in acelasi timp usor de folosit chiar si de catre cei mici. Prin acest club ne dorim sa impartasim din experienta noastra si sa introducem atelierele Dremel in cat mai multe scoli din tara. Suntem bucurosi de receptivitatea parintilor si profesorilor si suntem siguri ca elevii vor avea de castigat pe termen lung in urma acestor seminarii de creatie. Le multumim scolilor deja partenere si invitam cat mai multe institutii de invatamant sa se alature demersului nostru” au declarat reprezentantii Bosch.

Scolile doritoare sa devina membre ale „Clubului de Bricolaj Dremel” urmeaza sa organizeze 12 ateliere creative Dremel pe an, tinand cont de un calendar prestabilit de activitati si de caracteristicile materialelor folosite: lemn/placaj, sticla/ceramica sau polistiren/organza.

Fiecare scoala implicata in proiect va trebui sa trimita lunar poze cu activitatea realizata, respectand tipul de material propus. scolile pot veni cu o idee proprie, se pot inspira din temele propuse in „Cartea de Inspiratie Dremel’’ sau de pe pagina de internet a Dremel Europe (www.dremeleurope.com/ro).

Mai mult, scolile au sansa de a participa la olimpiade intre scoli si la concursuri de popularitate, unde pe baza pozelor trimise in perioada aprilie – iunie, fiecare tip de invatamant (prescolar, primar, gimnazial si liceal) inscris in „Clubul de bricolaj Dremel” va primi premii de creativitate, iar celei mai bune unitati de invatamant ii va fi acordat Trofeul Dremel.

In functie de recomandarile profesorilor coordonatori, elevii care se vor face remarcati prin originalitate, creativitate si entuziasm vor fi invitati la sediul Bosch pentru a participa la un “Concurs Surpriza”. Premiile vor  consta in unelte Dremel, dar si in alte cadouri.

In calitate de membra a Clubului, scoala va deveni un partener de incredere al Robert Bosch Romania, avand acces la mai multe proiecte educationale sustinute de brandul Dremel, dar si posibilitatea achizitionarii uneltelor si accesoriilor Dremel la preturi preferentiale.

Specialistii Bosch vin si de aceasta data in intampinarea celor care isi doresc sa construiasca o lume mai frumoasa in jurul lor, oferind solutii creative si eficiente de bricolaj. De-a lungul anilor, compania Bosch a devenit celebra pentru organizarea de ateliere de bricolaj in cele mai neconventionale locuri, de la magazinele de bricolaj ale partenerilor la discoteci, scoli, mall-uri, parcuri, ceainarii sau chiar piata Obor. in cadrul primului atelier din acest an, specialistii Dremel au vrut sa demonstreze inca o data faptul ca este foarte usor de lucrat cu uneltele Dremel, nefiind nevoie de un spatiu de lucru special. 

Related posts

Cum scapi în mod natural de mătreață

Adina Meyers

„Cărți deschise pentru minți deschise”

Adina Meyers

Electrocasnice mici, dar utile

Adina Meyers