LifeStyle

Balcic, arc peste timp

Expozitia incununeaza rodul muncii artistilor participanti la taberele de creatie organizate in decurs de zece ani, la Balcic, la initiativa  ELITE ART Club UNESCO.

ELITE ART Club UNESCO este o organizatie non-guvernamentala care promoveaza programe de arte vizuale dar si alte evenimente culturale si educationale. Dintre proiectele dezvoltate in sfera artelor plastice de ELITE ART Club UNESCO, tabara de creatie de la Balcic este cel mai amplu prin continuitate, dezvoltare logistica si participarea a numerosi artisti consacrati, sau in plin proces de formare. Privind inapoi, se poate spune ca proiectul a crescut si s-a maturizat ca un pariu castigat cu lumea artei.

Expozitia ”Balcic, arc peste timp” este alcatuita din selectia lucrarilor stranse de-a lungul anilor in taberele de creatie, si semnate de pictori precum: Angela Tomaselli, Horea Pastina, Ilie Boca, Marilena Murariu, Ioana Craciun Dobrescu, Vasile Craita Mandra, Virgil Parghel, Vitalie Butescu, Dan Palade, Mihai Sarbulescu, Adriana Lucaciu, Betucker Istvan, Alexandra Stoica, Corneliu Dragan, Cristian Opris, Cristian Paraschiv, Doina Mihailescu, Emanoil Mazilu, George Mircea, Ilie Chioibas, Maria Petcu Chioibas, Marcel Lupse, Mariuca Covrig, Mihai Tarus, Simion Craciun, Veaceslav Tuhari.

Lucrarile expuse surprind pitorescul oras Balcic, Castelul reginei Maria si gradina in toata splendoarea lor, dand astfel publicului vizitator posibilitatea sa admire peisaje, flori in diverse culori si nuante, marea cand albastra, cand azurie, terasele unice ale Castelului, biserica Stella Maris, Templul Apele Pacii, intr-un cuvant o promenada cu adevarat regala, intr-un loc plin de soare si poezie.

Muzeul National Cotroceni nu se afla la prima colaborare cu  ELITE ART Club UNESCO, gazduind si in anul 2009 o expozitie cu lucrari ale artistilor participanti in taberele de creatie de la Balcic. ”Se refac astfel – asa cum spune dr. Doina Pauleanu – puntile dintre cele doua resedinte regale si se pune in valoare, cu puterea argumentelor estetice, calea solara a picturii romanesti”.

Expozitia va fi deschisa publicului in perioada 14 iunie – 30 august si va putea fi vizitata de marti pana duminica intre orele 9.30 – 17.30.

Expozitia beneficiaza si de un catalog color, care va putea fi achizitionat de catre public, de la magazinul de prezentare al muzeului, deschis intre orele 9.30 – 17.30.

Related posts

Supa de visine

Adina Meyers

Cele mai bune cinci plante aromatice pe care le poti creste chiar in bucatarie

Adina Meyers

Electrolux lanseaza RealLife, cea mai flexibila masina de spalat vase

Adina Meyers