Daca esti in cautarea unui stil de amenajare pentru dormitorul tau si nu stii clar pentru care sa optezi, te poti ghida dupa locurile in care iti place sa iti petreci timpul liber. Astfel, daca iubesti iesirile in aer liber si viata de la tara poti opta pentru un decor rustic.
Acest mod de aranjare inseamna in primul rand materiale naturale. De exemplu, lemnul din care sunt construite obiectele de mobilier. Rezistent, accesibil si usor de prelucrat, lemnul de brad poate fi utilizat pentru a construi dulapul de haine, comoda, noptierele si patul. Ultima piesa de mobilier poate fi prevazuta cu un baldachin din panza taraneasca ce va da amenajarii o nota romantica.
Peretii, de obicei realizati din lemn, nu sunt mascati sau tencuiti. Pentru a pastra aspectul natural, acestia pot fi lacuiti sau vopsiti in culori precum alb sau verde, iar ulterior li se poate oferi un aer uzat, de vechi. Daca locuiti la bloc, puteti obtine un look cat mai autentic placand peretii de beton cu scanduri din lemn sau cu dale din piatra ardezie ori cu alt tip de roca. De asemenea, pentru a compartimenta suprafata locuintei, puteti construi panouri din piatra sau lemn care sa redea atmosfera spatiului rustic.
Accesoriile casnice si decorative vor fi si ele realizate din materiale inspirate din natura. Astfel, foarte potrivite sunt obiectele din lut, lucrate manual si pictate cu motive traditionale, perdelele realizate din broderii de dantela, cuverturile din in brodat cu elemente florale, ornamentele din fier si aranjamentele de sezon alcatuite din frunze, radacini, paie, conuri de brad sau flori de camp.
Pe noptiere puteti aseza lampi cu gaz, felinare sau lumanari amplasate in canute de lut, in locul clasicelor veioze. Un alt element decorativ traditional este stergarul, care poate fi amplasat pe perete, pe mobilier sau in locul unei fete de masa.
Sursa foto: http://www.pinterest.com