LifeStyle

Diete care te ajuta sa slabesti fara infometare

Exista nenumarate diete de slabire, insa de cele mai multe ori constatam ca nu e deloc usor sa pastram o dieta o perioada indelungata din cauza senzatiei chinuitoare de infometare. Oricum, medicii nu recomanda aceste diete pe termen lung din cauza faptului ca sunt dezechilibrate si pun in pericol sanatatea. Singurul mod prin care greutatea corporala poate fi redusa si apoi mentinuta este adoptarea unor obiceiuri alimentare sanatoase si a unui stil de viata activ.

Atentie la calorii!

Greutatea corporala este controlata de numarul de calorii consumate pe parcursul unei zile. Intr-o lume in care efortul fizic este o raritate, iar densitatea calorica a alimentelor este in crestere, nu este de mirare ca obezitatea afecteaza un numar tot mai mare de persoane.

In acest context, atunci cand te decizi sa pornesti lupta contra kilogramelor suplimentare, trebuie sa te gandesti la selectarea alimentelor in asa fel incat sa-ti aduca maximum de nutrienti intr-un minimum de calorii. Asta inseamna ca la fiecare calorie consumata sa obtii maximum de valoare nutritiva. Adica vitamine, minerale, fibre, fitonutrienti. In acest scop, fructele si legumele sunt de neinlocuit. Iar cand vine vorba de numarul de calorii, vegetalele sunt in avantaj. De aceea, ele trebuie sa fie alegerea principala la fiecare masa.

Dieta ketogenica: slabesti fara sa te chinuie foamea

Una dintre cele mai eficiente diete de slabire este dieta ketogenica. Creata de dr. Russell Wilder si cercetata de numerosi nutritionisti, dieta ketogenica se bazeaza pe un consum redus de carbohidrati in favoarea unui consum moderat de proteine si grasimi sanatoase. Paradoxal, desi in aceasta dieta sunt permise alimente relativ bogate in calorii, cum sunt fructele cu coaja lemnoasa (nuci, alune, migdale, caju), branzeturi, oua, avocado, peste gras, carne, ulei de masline, unt, se poate slabi foarte usor. Tot secretul consta in renuntarea la paine, paste, orez, produse de patiserie, dulciuri.

Dieta ketogenica are o serie de avantaje remarcabile:

– mareste energia psihica si fizica

– este satioasa si usor de tinut

– pastreaza masa musculara, mai ales in asociere cu un program de exercitii fizice

– are efect antiinflamator

– ajuta la reducerea colesterolului si a tensiunii arteriale

– contribuie la intarzierea imbatranirii

– poate preveni depresia, declinul cognitiv, epilepsia

– are efect antitumoral

Reguli pentru accelerarea metabolismului

Accelerarea metabolismului este cheia pentru arderea caloriilor. Iata cateva reguli prin care metabolismul poate fi imbunatatit in mod natural, printr-un mod de viata sanatos.

1. Mancati des, nu sariti peste mese pentru a evita infometarea si consumati gustari sanatoase intre mese. Organismul uman detine un mecanism de supravietuire prin care se depoziteaza grasimea pentru a ne proteja de infometare. Atunci cand sarim peste mese sau tinem o dieta stricta, organismul crede ca urmeaza o perioada grea, de infometare si reactioneaza incetinind metabolismul. De aceea, pentru a pune in miscare metabolismul este indicat sa mancam de 5 ori pe zi, 3 mese principale si 2 gustari.

2. Faceti exercitii fizice in mod regulat. Nu numai ca efortul fizic duce la cresterea metabolismului, dar si la mentinerea acestuia la cote eficiente pentru o lunga perioada. Insa nu trebuie sa uitati ca excesul ponderal poate afecta componentele aparatului osteo-articular, iar unele probleme cum ar fi afectiunile genunchiului, afectiunile coloanei vertebrale pot fi deja instalate. De aceea, atunci cand incepeti un program de exercitii fizice, este bine sa solicitati avizul unui specialist in kinetoterapie.

 

Mai multe informatii despre sanatate si diete de slabire poti descoperi pe site-urile SfaturiMedicale.ro si MamiSiCopilul.ro – platforme de informare si educatie pentru sanatate dezvoltate de GTS Solution.

Despre GTS Solution

GTS Solution este unul dintre principalii furnizori de servicii si solutii pentru piata farmaceutica din Romania.

Misiunea GTS Solution este de a contribui la imbunatatirea calitatii vietii si a starii de sanatate a pacientilor, prin promovarea unor produse farmaceutice si servicii de inalta calitate.

 

Related posts

Romstal – electrice decorative

Adina Meyers

CONCURS: Revista Casa Mea şi Tefal te premiază!

Adina Meyers

Ziua buna incepe cu Tefal!

Adina Meyers