LifeStyle Retete

Desert delicios: tort cu nuca

Ingrediente

Blat:

6 albusuri

6 linguri de zahar

4 linguri de faina

1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu lapte fierbinte sau zeama de lamaie

10 linguri de nuca macinata

Crema:

6 galbenusuri

120 g unt moale (80% grasime)

120 g zahar pudra

esenta de vanilie

2 linguri de nuca macinata

Sirop:

200 ml apa

5 linguri de zahar

esenta de vanilie

Glazura:

100 g ciocolata menaj

2 linguri de ulei

Citeste si: Chez zebra cu nuci

Mod de preparare:

Pentru blat: Se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga cate o lingura de zahar si se mixeaza in continuare pana cand se formeaza o spuma lucioasa, apoi se adauga treptat faina si bicarbonatul stins. Se amesteca cu grija de jos in sus, astfel incat sa nu se lase spuma. La final incorporam si nuca putin cate putin. Ungem o tava rotunda (diametrul de 20 cm) cu unt si o tapetam cu faina. Dam la cuptorul preincalzit la 180° pana trece testul cu scobitoarea. Scoatem si lasam sa se raceasca pe un gratar.

Crema: Cele 6 galbenusuri impreuna cu zaharul pudra, se pun pe baie de aburi amestecand continuu. Cand incep sa se ingroase, oprim focul si lasam la racit. Untul moale se mixeaza bine si se incorporeaza cu galbenusurile racite. Adaugam esenta de vanilie si cele doua linguri de nuca macinata.

Sirop: Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit, adaugam esenta si oprim focul.

Glazura: Ciocolata se topeste impreuna cu uleiul la bain-marie.

Blatul rece se taie in 3 parti pe care le insiropam si le umplem cu crema, dupa care acoperim cu glazura.

Material preluat de pe www.bucataras.ro

Related posts

Glamping în România: Cazări inedite la cort, dar cu condiții de hotel de 5* – FOTO

Adina Meyers

Cele mai noi colecții Poliform și Porcelanosa, prezente în showroom-ul Delta Studio

Adina Meyers

Mărul românesc, comoara din livadă

Adina Meyers