Ingrediente:
Ingrediente pentru 4 foi:
8 linguri zahar
8 linguri ulei
8 linguri lapte (sau chiar apa)
2 oua
1 lingurita amoniac stins in zeama de lamaie sau otet
30 linguri de faina (aprox.)
un strop de sare
Ingrediente pentru umplutura:
1 si 1/2 kg mere
1 lingurita scortisoara
2 plicuri zahar vanilat
100 g zahar
Preparare:
Etapa 1
Mod de preparare foi:
Mixam zaharul cu ouale pana se formeaza crema, apoi adaugam, pe rand, celelalte ingrediente si obtinem o coca moale pe care o impartim in 4 parti. Coacem foile pe fundul tavii (22/30 cm) unse cu putin ulei.
Foile se intind usor si se coc foarte repede pana prind putina culoare pe margini.
Etapa 2
Umplutura:
Spalam merele, le curatam de samburi (eu le-am lasat cu coaja) si le dam pe razatoarea mare.
Punem merele razuite intr-o cratita impreuna cu scortisoara si zaharul. Lasam pe foc mic si amestecam pana se calesc usor si raman cu foarte putina zeama.
Cand s-a racit repartizam compozitia de mere intre foi.
Acoperim prajitura cu folie alimentara si o lasam pana a doua zi cand va fi frageda si o putem portiona. Pudram cu zahar farin si servim.
Pofta buna!
Reteta preluata de pe http://www.petitchef.ro