Ingrediente:
225 ml lapte
125 g unt topit
1 ou
250 g zahar
sucul de la o jumatate de lamaie
250 g faina
1 plic praf de copt
1 fiola esenta de vanilie
2 plicuri zahar vanilat
1 praf de sare
400 g boabe struguri
zahar tos pentru pudrat
o mana de nuci tocate grosier
ulei pentru uns tava
faina pentru tapetat tava
Citeste si: Prajitura cu prune
Mod de preparare:
Mixam ouale cu un strop de sare, apoi adaugam zaharul in ploaie si mixam in continuare circa 10 minute. Amestecam faina cernuta cu praful de copt si adaugam amestecul de mai sus, apoi sucul de lamaie, laptele si untul topit rand pe rand, avand grija sa amestecam cu ajutorul unei spatule din lemn. Adaugam zaharul vanilat si esenta de vanilie si amestecam din nou.
Boabele de struguri le punem intr-o tava si le dam la cuptor cateva minute (8-10 min) pentru a le inabusi. Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina turnam aluatul de mai sus. Deasupra, din loc in loc, asezam strugurii inabusiti. Dam la cuptor (incalzit in prealabil) la 180 grade, circa 30 de minute.
Facem testul scobitorii. Scoatem tava din cuptor, lasam sa se raceasca si apoi scoatem prajitura din tava, presaram cu zahar tos si cu miez de nuca macinata grosier. Taiem patratele si servim.
Material preluat de pe www.bucataras.ro