LifeStyle

Depaco sfideaza criza: crestere de 70% in primul semestru

Depaco, producatorul tiglei metalice – Wetterbest, beneficiaza de pe urma crizei. Si anunta o crestere a productiei cu 70%.

In primul semestru a lui 2009, Depaco a produs mai multa tigla metalica decat in 2008. “Pentru noi, in 2009, cererea a fost mai mare decat anul trecut, desi e cert ca anul acesta, piata s-a mai contractat. In opinia mea, anul acesta, din punct de vedere valoric, piata de tigle metalice va fi la jumatatea fata de ceea ce a insemnat ea anul trecut”, afirma Dragos Irimescu, proprietar Depaco.

Lansata pe piata in 2008, tigla Wetterbest se bucura de mare succes. Fabricata din otel de la Arcelor Mittal, Wetterbest se prezinta sub forma unor panouri de tabla prevopsita, din otel, deformata la rece, debitata la diverse lungimi. Tiglele Wetterbest au o latimea utila de 1120 mm si 6 ondule cu o inaltime de 20 mm. Avantajul? Inaltimea ondulei – peste media uzuala – constituie atat un avantaj estetic, dar si unul de rezistenta mecanica

Alte caracteristici ale tiglei Wetterbest?  Lungimea unui modul – 350 de mm, stratul de vopsea poliesterica este de 25 de microni la lucios si de 35 microni la mat, iar stratul de zinc din otel este de 275 gZn/mp. Pretul de criza? 4,5 euro/ mp plus TVA.

In primele 8 luni ale anului 2009, Depaco a avut o cifra de afaceri de 2,9 milioane de euro, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut – 2.2 milioane de euro. Cum se explica asta? “E simplu. Criza se poate traduce in doua feluri: ori te sperii si fugi, ori iti iei inima in dinti si mergi mai departe cu planurile tale. Continui sa investesti. Noi credem in Wetterbest, de aceea nu am ezitat sa platim aproximativ 150.000 de euro pentru o noua linie de productie de tigla metalica. Sa ne extindem. Acum, avem la fabrica din Baicoi 5 linii automate de productie ( 2 de tigla metalica, una  de tabla cutata, una de coame rotunde si una pentru tabla plana), la care lucreaza 45 de oameni, cu 15% mai multi decat anul trecut”, povesteste Irimescu.

Daca in 2008, Depaco a avut o cifra de afaceri de 3,5 milioane euro, pe 2009, ei estimeaza o crestere de pana la 5 milioane de euro.

Depaco a debutat pe piata de tigle metalice in 1999 sub numele Final Construct. In martie 2007, firma s-a rebranduit, iar Final Construct a devenit Depaco, care si-a extins totodata aria de activitate. Compania si-a schimbat atat actionariatul, cat si strategia de dezvoltare, devenind din importator, producator de tigle metalice.

La Baicoi, Depaco detine o fabrica moderna cu 5 linii automate de productie, unde lucreaza 45 de angajati.

Related posts

Ia atitudine. Schimba lumea cu un tricou!

Adina Meyers

Cu Ergospace ai acoperire!

Adina Meyers

Rowenta propune noua generatie de aspiratoare

Adina Meyers