Home

Decoratiuni handmade pentru Craciun

Craciunul se apropie cu pasi repezi, drept urmare ne pregatim sa impodobim casa si bradul de sarbatoare. Ca sa intrati cu adevarat in spiritul sarbatorilor, puteti sa va dedicati cateva minute  ca sa va faceti singuri decoratiunile. Specialistii in design floral vin in ajutorul nostru cu doua propuneri originale.

Arajament pentru masa de Craciun       

Cu ajutorul catorva elemente  din natura si un pic de imaginatie puteti sa realizati un arajament, pentru masa de sarbatori, cochet, elegant si simplu de realizat. Iata care sunt pasii necesari:

Pentru inceput ne alegem un vas din ceramica in care vom pune un burete umed. Asezati buretele in vas si ajustati-l din jur imprejur pana ce va lua forma recipientului. Daca vor ramane goluri, umpleti-le cu bucati mici din buretele ramas. Dupa aceasta etapa, fixati  o lumanare in centrul arajamentului si umpleti toata suprafata buretelui cu crengute mici de brad. De asemena, pentru a capata si mai multa prospetime, se vor adauga printre crengutele de brad si cateva fire de eucalipt. Dupa ce am terminat de pus decorul verde, ne pregatim sa lipim elementele decorative rand pe rand: ilex, bumbac, scortisoara, taci de fasole, felii de portocale uscate, crengute uscate, merisoare si la sfarsit, neparat, o funda. Nu exagerati cu accesoriile, mai putin inseamna de multe ori mai mult! 

Ornament festiv   

V-ati plictisit de ornamentele de Craciun pe care le tot  folositi an de an? Daca da, iata inca o noua idee de decoratiune festiva  pentru a-ti remprospata atmosfera de sarbatoare.

Pentru inceput avem nevoie de o ghirlanda din brad ( un manuchi format din crengute legate cu sarma) peste care vom pune doua-trei ramurele de corilus. Apoi fixati-le cu silicon. Ulterior vom orna arajamentul cu belicaps, globuri, trei crengute de ilex asezate pe marginea ramurelelor de brad, bumbac, putina scortisoara, lotus si felii de portocala. 

Autor: Ruxandra Ilie

Related posts

Stilul japonez, design aproape de natură – FOTO

Adina Meyers

Despre pasii pe care trebuie sa ii urmezi in ingrijirea mobilei tale, pentru a avea o viata lunga

Adina Meyers

4 lucruri interzise în dormitor

Adina Meyers