Decor Home LifeStyle

Decorațiuni florale pentru petreceri: sugestii și trucuri – FOTO

Decorațiunile florale simple și foarte rapid de făcut sunt ideale atunci când vrei să dai o pată de culoare unei petreceri, unei cine cu prietenii, etc. Dacă nu apelezi la serviciile unui designer floral și vrei să te descurci singur/ă, avem câteva trucuri pentru tine care sunt menite să creeze impact maxim vizual, cu minimum de efort.

Imaginația e singura limitare când vine vorba despre reinterpretarea naturii în aranjamente și elemente de decor.

Truc simplu: e recomandat ca aranjamentele să fie făcute cu o zi înainte de eveniment, pentru ca florile să aibă timp să se așeze și să se deschidă puțin. Florile pot fi folosite și pentru a decora prăjiturile sau aperitivele.

Garden party versus petrecere în interior

Pentru evenimentele în aer liber alegem de fiecare dată flori pastelate, în nuanțe plăcute și deschise, iar pentru evenimente la lumină artificială sau in interior, alegem flori în nuanțe închise, culori puternice și foarte vizibile.

Culorile deschise potrivite sunt: galben pal, crem, mov pal, roz pal. Culorile puternice potrivite sunt: portocaliu, maro, roșu, burgundy, mov intens.

Pe lângă flori avem și alte modalități de decor, precum aranjamente din fructe si legume. Pe pereți și pe uși putem alege coronițe decorative sau tablouri ce dau un efect de prosperitate.

Cadru restrâns versus petrecere în toată regula

Pentru o masă rotundă, intimă, cu până la 6 invitați, plasăm chiar în mijlocul mesei o coroniță de flori sau un aranjament pe lung, care să nu acapareze foarte mult din locul alocat mâncării sau veselei.

Pentru o masă foarte lungă și cu mulți invitați, alegem plasarea mai multor vaze transparente pe mijlocul mesei, la distanțe egale, pline cu buchețele de flori. Ținem cont ca înălțimea florilor să respecte contactul vizual între invitați, peste masă.

Related posts

Alimentatia adecvata in sezonul rece

Adina Meyers

CEVISAMA, mai mult decat ceramica

Oana Voicu

Care sunt avantajele folosirii sculelor pneumatice?

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe