Amenajare living Amenajari Interioare Decor

Alegeţi cu Anamaria Ştefan Georgescu decoraţiuni de efect cu draperii pentru living de la Sophia

Culorile sunt cele care creează atmosfera placută din sufragerie. Pentru că livingul este camera de zi, dedicată socializării, nuanţele şi materialele trebuie să inspire la relaxare.

Astăzi în design se recomandă ţesătura catifelată care îmbracă ferestrele cu un joc cromatic inedit precum şi irizaţiile strălucitoare ce conferă un plus de căldura în cameră, ca tu să te bucuri de acel aer cozy, pe care îl cauţi într-un living. Deasemenea, în privinţa culorilor, nu uira că anul acesta se poartă albastrul în diferite nuanţe ce confer, la rândul său, o senzaţie şi o ambianţă de calm şi linişte.  Pentru mai multe trucuri legate de cum să  decorezi livingul, ne-am adresat Anamariei Ştefan Georgescu, fondator Sophia Home Decoration şi specialist în designul de interior, care ne-a împărtăşit numeroase idei, sfaturi, tendinţe, noutăţi şi ponturi pentru realizarea de decoraţiuni cu efect în living, cea mai importantă funcţiune a casei, cu accent pe folosirea materialelor textile, în primul rând draperii şi perdele.

“Cât de des te gândeşti că ai nevoie de un loc de relaxare doar pentru tine? Colţul în care stai cel mai des este cel mai important. De fiecare dată când decorezi, trebuie să îmbini mobilierul ales cu ţesăturile potrivite, corpurile de iluminat de efect şi cu pernuţele cozy, în care să te relaxezi”, spune Anamaria Ştefan Georgescu,

Draperii cu bordure decorative

Ce galerii alegi

Pentru un design atractiv, îţi recomandăm să foloseşti galerii clasice din metal şi sisteme de prindere cu cordon precum şi canafi lungi care acum sunt foarte la modă şi oferă un plus de eleganţă întregului interior. Imaginea de ansamblu va fi una stilată iar musafirii tai o vor remarca de la prima vizită. Realizaţi din material fin mătăsos, canafi pot fi prinşi în perete cu ajutorul butonilor de metal sau pot fi legaţţ de perdele cu un cordon colorat, care să învioreze modelul ţesăturilor.

Canafi cu iz oriental

Cum alegi draperia şi perdeaua

În camera de zi, se sugerează o draperie albastră (aceasta este şi culoarea anului) cu alb. Patternul grafic este uşor de remarcat, mai ales dacă îl combini cu o perdea simpla albă şi vaporoasă. Nu uita să iei în calcul lungimea ţesăturilor. Dacă ai optat pentru o draperie lungă până în pământ, atunci şi perdeaua trebuie să aibă aceeaşi lungime.

Draperii şi perdele Cinque Terre

 

Perdele Firenze

Iată şi alt trick: alege perdele şi draperii cu ţesături cu bordure decorative inspirate din decorurile regale, lucrate custom made pe dimensiuni.

Iarna este anotimpul care necesită să adăugăm puţina strălucire la interior pentru a echilibra aspectul deseori mohorât de afară. Camera de zi nu trebuie însă încărcată cu multe culori. Dacă vrei totuşi o pată de culoare şi să conferi sufrageriei un aer regal, poţi alege draperii auriul blând, aceasta fiind o nuanţă extrem de rafinată pentru încăperile ample sau open space.

Draperii Passau

 

 

 

 

Related posts

Expo Casa Mea, târgul casei tale. Episodul 3

Adina Meyers

Decoreaza-ti peretii cu modele geometrice obtinute cu ajutorul vopselei lavabile

Adina Meyers

18 plante de apartament sigure pentru pisici și câini

Adina Meyers