Alegerea corecta a ferestrelor locuintei noastre poate face diferenta atat din punct de vedere al aspectului general pe care il va avea aceasta, cat si in ceea ce priveste economiile pe care le putem face pe termen lung. Asadar, e bine sa luam in considerare mai multe aspecte inainte de a scoate banii din buzunar, asta in cazul in care ne dorim sa ne putem bucura la maxim de pe urma lor. Vom discuta mai multe despre acest subiect in randurile urmatoare.

Din punct de vedere al aspectului general pe care il are locuinta noastra, ferestrele aduc un mare aport. De exemplu, daca avem un apartament mai micut, ferestrele de dimensiuni ceva mai mari si care lasa lumina soarelui sa intre in camere vor oferi senzatia ca spatiul pe care il avem la dispozitie este mult mai generos decat in realitate. In ceea ce priveste economiile pe care le putem face, ele se refera in special la economia pe care o facem la electricitate (daca ele permit luminii sa intre din abundenta in locuinta pe timpul zilei nu vom avea nevoie de corpurile de iluminat arficiale) si caldura (niste ferestre care izoleaza bine nu vor lasa caldura sa iasa si frigul sa intre).

Cum facem asadar sa alegem ceva potrivit pentru nevoile noastre? Sunt designeri care ne recomanda sa tinem cont de proportii atunci cand vine vorba de cumpararea unor ferestre, si anume sa incercam ca suprafata totala ocupata de ele sa nu depaseasca 30% din suprafata totala pe care locuinta ta / incaperea o are. Desigur, vorbim de o cifra orientativa. Cel care este cel mai in masura sa iti raspunda la o astfel de intrebare este arhitectul care are ceva experienta in spate, el tinand cont de particularitatile casei tale.

In functie de zona in care traiesti ai doua optiuni mari si late. Ferestrele care au un nivel scazut de retinere a energiei solare sunt potrivite in cazul in care ai o casa intr-o zona cu clima calda, tropicala, iar asta pentru ca ea nu va permite caldurii generate de soare sa patrunda in interior. De cealalta parte, daca stai intr-o zona in care temperaturile sunt ceva mai scazute, atunci e recomandat sa alegi niste ferestre care sa fie capabile sa retina cat mai mult din caldura oferita de soare.

Tot pentru a mentine temperatura cat mai constanta in interior, e recomandat sa ai in vedere faptul ca pe piata gasesti ferestre care nu permit aproape deloc aerului sa treaca de acestea. In perioada sezonului rece este un avantaj enorm acest lucru, care merita sa fie avut in vedere, dar la fel de bine si vara, atunci cand nu vrem ca aerul canicular sa ne invadeze locuinta, sunt de preferat aceste tipuri de ferestre.

Calitatea materialelor care stau la baza ferestrelor este de asemenea importanta. De ce? Pentru ca niste ferestre de calitatea vor rezista fara probleme cel putin 25 de ani. Cu siguranta nu iti doresti ca sa schimbi ferestrele casei tale foarte des, nu-i asa? Deranjul creat este unul prea mare. Deci nu te zgarci si asigura-te ca nu apelezi la cele mai ieftine modele, deoarece pe termen lung vei iesi mai scump, nicidecum mai ieftin.

Related posts

English country, un stil încântător

Adina Meyers

În topul decorurilor: ţesăturile cu borduri decorative

Adina Meyers

Trei sfaturi utile pentru facturi mai mici. Cum transformi casa intr-o locuinta eficienta energetic

Adina Meyers