Inconfundabil si fermecator, stilul frantuzesc este recunoscut si apreciat pentru caracteristicile sale unice. Interioarele amenajate in acest stil sunt sarmante, boeme, elegante si primitoare.

Un decor in stil frantuzesc nu este atat de greu de realizat cum pare la prima vedere. Secretul consta in utilizarea unor elemente de decor in stiluri diferite, dar care, impreuna, sa compuna atmosfera specifica interioarelor frantuzesti.

De exemplu, in camera de zi se pot asocia fotolii generoase cu scaune clasice. Oglinzile inramate sprijinite de perete si covoarele texturate contribuie in egala masura la conturarea unui decor in stil frantuzesc. Un semineu clasic si un ceas gigantic fixat pe peretele de deasupra semineului (pentru a crea un punct focal) sunt alte elemente care pot completa decorul in linia dorita. In acest cadru, pot fi adaugate pernute decorative aurii, pentru un touch glamour.

Se stie ca dormitoarele amenajate in stil frantuzesc sunt gratioase si feminine. Punctul de plecare in crearea unui astfel de decor il pot constitui finisajele. De exemplu, un tapet cu model floral, cum ar fi hortensiile, va crea o atmosfera romantica si feminina. De regula, punctul de atractie al incaperii este patul, cu asternuturi care prezinta ornamente bogate.

Acest cadru poate fi completat cu o masa sic, felinare mari expuse direct pe pardoseala si alte obiecte vintage de impact. Borcanele si recipientele din sticla sunt ideale pentru afisarea superbelor sapunuri frantuzesti handmade.

Un manechin de epoca este locul ideal pentru a scoate in evidenta coliere, posete de seara si piese vestimentare din dantela.

Dormitorul poate gazdui o zona de toaleta sau de birou. O masuta alba, eventual pictata, un scaun vintage si un covoras tesut sunt suficiente pentru a compune un colt de lectura. Peretii pot fi decorati cu picturi sau desene monocrome.

Sursă foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

10 lucruri pe care niciun barbat nu ar trebui sa le aiba în casa

Adina Meyers

Idei cu pofta de schimbare. Pyramis iti reamenajeaza bucataria

Adina Meyers

Ceasurile decorative au devenit din ce in ce mai cautate de romani

Adina Meyers