LifeStyle

De ce este necesar să avem o scară de aluminiu acasă?

Dacă locuiești la casă trebuie să achiziționezi una din variantele de scări din aluminiu pentru gospodărie (universală, fixă, mobilă) deoarece astfel de dispozitive ajută la realizarea unor reparații sau a unor lucrări pentru întreținerea spațiului. Sunt treburi care nu se pot face fără o scară pentru acasă (finisarea pereților, văruit, repararea sistemelor electrice, etc.).

Cele mai apreciate sunt scările din aluminiu deoarece acestea au anumite caracteristici care se pretează la spațiul de locuit al unui apartament sau al unei case. Scara de aluminiu de la RafturiOnline.ro este alegerea ideală pentru orice casă deoarece un astfel de produs este de calitate și are un preț convenabil.

O scară pentru acasă trebuie să fie dintr-un material rezistent dar nu foarte greu, capabil să țină și 150 kg. Dacă ar fi din oțel nu ar fi un avantaj deoarece o astfel de scară ar fi foarte grea și dificil de mutat dintr-un loc în altul. Este important să fie realizată din aluminiu tip OL, să aibă o deschidere care să asigure o suprafață de acces destul de mare, să aibă tronsoanele cu capetele din material antiderapant, tije metalice care să nu permită deschiderea involuntară a scării, toate acestea pentru a permite unei persoane să stea în condiții de siguranță pe treptele acesteia.

O scară din aluminiu poate fi pliantă sau se poate asambla și demonta rapid (doar în câteva minute). Deși este un produs cu greutate redusă ea poate oferi un grad ridicat de siguranță când stai pe treptele ei concepute printr-un sistem punch&press, antialunecare, chiar și atunci când ai o greutate corporală destul de mare (poate susține și 150 kg).

Cei care aleg scările din oțel trebuie să știe că au un profil diferit de cel al scărilor din aluminiu și sunt mai scumpe. În general astfel de produse au și treptele mai largi, sunt mai stabile, rezistă mai mult timp, dar sunt mai grele și dificil de transportat. Cei care vor să aibă o scară pentru muncile casnice pot alege o scară mai mică dar care să fie stabilă și să aibă treptele mai largi. O alegere bună este scara pliantă cu ajutorul căreia poți face diferite lucruri: să schimbi un bec, să dai jos o perdea, să iei o carte de pe raftul de sus al bibliotecii, etc.

Dacă vrei să dai cu var pe tavan ai nevoie de o scară suficient de înaltă care să îți permită să ajungi cu mâna la acesta. Profilul ei trebuie să fie puternic pentru a a avea stabilitate când stai pe ea și siguranță că nu vei cădea. Indiferent de greutatea ta pe scară, trebuie să te simți în siguranță mai ales când realizezi diferite munci la înalțime. Designul ei trebuie să fie interesant și practic, să nu aibă o greutate prea mare deoarece în caz contrar va fi greu să o transporți dintr-o cameră în alta. De asemenea, trebuie să fie ușor de utilizat, de asamblat și demontat, în funcție de necesități.

Aluminiul este un material destul de ușor, rezistent la coroziune, la schimbările de temperatură și atacul altor factori externi. Poți alege și o scară fixă, un model clasic dar care să fie de asemenea din aluminiu, rezistentă și să ofere siguranța că nu va permite alunecarea. Un produs cu design deosebit este scara profesională care are și un suport pentru scule necesar pentru lucru și poate fi cu un număr diferit de trepte (ex. 2+1 trepte sau 7+1 trepte).

Scara din aluminiu poate fi folosită și la treburile din grădină sau livadă, la acoperirea unui solar cu folie, la culesul fructelor din copac, etc. Cu ajutorul ei poți realiza reparații în apartament sau în casă, poți pune tapetul pe pereții sau vărui plafonul, poți repara acoperișul casei, poți șterge ferestrele prea înalte, poți lua obiectele de pe rafturile înalte și altele. Un astfel de produs este o alegere bună pentru acasă, are un preț accesibil și îți oferă posibilitatea de a te urca la înălțimea dorită în condiții de siguranță, fără a te spriji de un perete sau un suport.

 

 

Related posts

Reteta traditionala: friptura crocanta

Adina Meyers

Ce ne rezerva weekend-ul 13-15 septembrie in materie de evenimente?

Adina Meyers

Concertele orchestrei JOHANN STRAUSS ENSEMBLE din cadrul turneului național ”BEST OF VIENNA” sunt sold-out

Adina Meyers