LifeStyle

De ce este important să păstrăm curățenia la locul de muncă?

Pentru cei mai mulți dintre noi, locul de muncă este spațiul în care petrecem cel mai mult timp dintr-o zi. De aceea, confortul și starea de bine în acest context trebuie menținute la cel mai înalt nivel, pentru a atinge un maxim de productivitate în activitatea zilnică.

Deși spațiile folosite de firme pentru lucrul la birou par ușor de curățat și de îngrijit, de multe ori nu este așa. Este datoria fiecărui angajator să acorde o atenție sporită igienei spațiilor unde lucrează angajații lor, din motive variate: angajații trebuie să aibă un mediu de lucru plăcut și igienic pentru a da un randament maxim; prima impresie pe care o face spațiul de lucru partenerilor de afaceri, clienților sau furnizorilor este vitală;  în cazul unui control de la unitățile autorizate, spațiul trebuie să se încadreze în normele legale de funcționare și igienă.

Igiena este extrem de importantă la locul de muncă, în special dacă este vorba despre băi, unde curățenia trebuie păstrată mult mai riguros pentru a evita orice risc de îmbolnăvire al angajaților sau al clienților. În privința grupului sanitar, păstrarea unei igiene și a unei curățenii cât mai amănunțite este obligatorie, deoarece este locul în care se dezvoltă și se înmnulțesc cel mai repede bacteriile, virușii și microbii. Cele mai puternice produse pentru combaterea înmulțirii bacteriilor sunt detergenții profesionali pentru toalete.

Cel mai important aspect de care trebuie să ținem cont când vine vorba despre curățenie este reprezentat de normele de igienă necesare oricărui spațiu cu care interacționăm și folosirea produselor de cea mai înaltă calitate, pentru că sănătatea și menținerea unui sistem imunitar puternic sunt esențiale pentru un stil de viață sănătos. Cele mai eficiente produse pentru igienizarea spațiilor sunt detergenții profesionali, care se regăsesc în nenumărate forme, în funcție de spațiul în care sunt utilizați. Detergenții profesionali pot fi utilizați pe orice tip de suprafață, fie că este vorba de parchet, suprafețe laminate sau nelaminate, ceramică, porțelan sau pal.

Alte spații în care bacteriile și microbii se găsesc și se pot dezvolta mult mai repede, sunt cabinetele medicale, spitalele și clinicile medicale. De aceea, în astfel de spatii trebuie păstrată o igienă mult mai strictă pentru a evita infecțiile care pot apărea datorită microorganismelor, precum bacterii, virusuri şi fungi. Este bine să se foloseasca detergenți pentru suprafețe puternici pentru aceste spații, astfel încât răspândirea bacteriilor să fie imposibil de realizat.

Indiferent de tipul de tipul de lucru în care se desfășoară o activitate, spațiile trebuie menținute curate pentru o mai bună funcționare zilinică, fie că este vorba de o firma de birouri, o bancă, un hotel, un salon de tatuaj, o frizerie, o benzinarie, o instituție publică sau un spital.

Pe langă măsurile enumerate anterior, angajatorul trebuie să facă dezinfecție și dezinsecție periodic, conform normelor din legislația în vigoare, mai ales daca spațiul este folosit pentru activități medicale, de înfrumusețare sau daca există un trafic mare de persoane care au contact cu spațiul respectiv.

Astfel, curățenie și igiena sunt doi factori indispensabili oricărui tip de activitate, întrucât îmbunătățesc atât calitatea activităților zilnice, cât și a vieții în general.

 

Related posts

Dacă vine toamna, ne găsești la BIFE!

Adina Meyers

Cum să-ți faci patrupedul celebru pe Instagram – ghid complet

Adina Meyers

Duraziv: Vanzarile de vopsele s-au dublat in prima jumatate a acestui an

Adina Meyers