Practic

De ce este important ca o locuinta sa beneficieze de o decorare armonioasa si unitara

Trendurile sunt trecatoare. Ceea ce astazi este in voga maine poate cadea in desuetudine. Asadar e destul de greu sa avem mereu o casa care sa fie in tendinta, mereu in pas cu noutatile din revistele de specialitate. Trebuie insa retinut faptul ca, desi trendurile sunt trecatoare, principiile care stau la baza design-ului interior raman neschimbate pentru totdeauna. Asadar noi iti recomandam sa le iei pe acestea in considerare in momentul in care te hotarasti sa iti decorezi locuinta.

In articolul de astazi atentia noastra se va indrepta in special catre importanta echilibrului si a simetriei in decorul locuintei noastre. Trebuie sa stim la ce se refera mai exact conceptele de armonie si unitate, precum si cum sa le punem cat mai usor in practica. Chiar daca pentru multi dintre voi pare ca vorbim de acelasi lucru, intre cele doua concepte exista diferente.

Armonia se refera la integrarea elementelor de decor astfel incat acestea sa se potriveasca, sa para ca sunt facute unele pentru altele. Ceea ce trebuie retinut aici este ca fiecare element de decor se potriveste cu altul intr-un anume fel, chiar daca sunt cat se poate de diferite.

Unitatea se refera la repetarea unor elemente particulare in cadrul design-ului. Aici putem vorbi de culori, forme sau chiar materiale. Acest lucru ofera un stil specific si pot chiar adauga un plus de personalitate locuintei noastre.

Asadar, dupa cum se poate observa mai sus, exista diferente notabile intre cele doua notiuni. Aceste principii, folosite impreuna, au rolul de a crea impresia de coeziune a intregului spatiu. De ce este importanta coeziunea? Deoarece ne ofera o senzatie placuta, ne ajuta sa ne simtim bine indiferent de cat de mult timp petrecem intr-o astfel de incapere.

Cum putem incorpora armonia si unitatea in amenajarea casei noastre, indiferent de dimensiunile pe care le are aceasta si zona in care este amplasata? Dupa cum spuneam si mai sus, totul tine de alegerea corecta a culorilor, modelelor predominante, texturilor, formelor si materialelor. Mai exact, intre ele trebuie sa existe o legatura, sa avem constanta. Cel mai elocvent exemplu pe care noi il putem da aici este stilul minimalist, unde alegerea unei scheme monocrome poate fi observata atat in modul in care sunt zugraviti peretii (sau in tapetul folosit), cat si in mobilierul prezent, covoare si textile.

Desigur, niciodata nu este bine sa exageram, indiferent despre ce vorbim. Acest lucru e valabil si in ceea ce priveste decorarea armonioasa si unitara a unei locuinte. De ce? Pentru ca ce e prea mult strica, iar in cazul de fata vom ajunge sa avem o locuinta monotona, plictisioare si neinteresanta. Mereu trebuie sa ne abatem putin de la regula. Prin prezenta unor elemente distincte vom creste interesul celor care ne vor trece pragul casei.

Rolul principal pe care cele doua notiuni il au este legat de oferirea senzatiei de calm si stabilitate de fiecare data cand intram intr-o camera. Desi vorbim de niste fundatii ale unei amenajari interioare, ele sunt de foarte multe ori trecute cu vederea.

Related posts

Bucatarii cu stil

Adina Meyers

Idei pentru gradina de apartament – plante agatate de pereti si tavane

Adina Meyers

Cum să faci rafturi încastrate pentru cărți în spațiul de sub scară

Adina Meyers