Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Cum sa-ti pastrezi curata chiuveta din bucatarie. Sfaturi pe care oricine trebuie sa le cunoasca

Chiuveta din bucatarie trebuie sa fie mereu curata, pentru ca de ea depinde sanatatea familiei. Iata cateva trucuri simple pe care orice ar trebui sa le cunoasca.

1 – Indeparteaza murdaria in exces cu o carpa sau cu un servet de bucatarie. Acest lucru poate fi facut si cu un burete, dar niciodata cu mana sau cu sarma abraziva pentru curatat vase. Spala chiuveta cu apa si cu detergent abia dupa ce au fost indepartate toate impuritatile.

Sfat: Se recomanda ca buretii de vase sa fie schimbati periodic.

2 – Aplica o solutie de curatat pe toata suprafata chiuvetei si freaca cu ajutorul unei carpe moi, pentru a nu zgaria materialul din care este facuta. Cele mai bune solutii sunt cele care contin otet, pentru ca degreseaza foarte bine suprafetele.
Puteti face si voi o pasta pentru curatare a chiuvetei, acasa. Pur si implu amesteci bicarbonat si apa, iar pasta obtinuta o poti folosi la curatarea chiuvetei. Dupa aceea, ea se clateste cu apa amestecata in parti egale cu otet, iar apoi, cu apa simpla.

3 – Trebuie sa freci mai bine suprafata la zona de scurgere, la robinete si la incheieturi. Pentru a indeparta murdaria, puteti folosi si o periuta veche de dinti.

4 – Clateste si sterge bine orice urma de detergent.

5 – Trebuie sa feresti chiuveta si robinetele de pete, iar acest lucru se face cel mai usor prin curatarea zilnica cu apa calda si detergent.

Related posts

Cum sa alegi mobilierul potrivit pentru acvariul de acasa

Adina Meyers

5 semne că este timpul să înlocuiești mobila din living

Adina Meyers

Soluții pentru o bucătărie bine luminată

Adina Meyers