Ti-o spun din capul locului: nu vei afla, in acest articol, toate secretele unui cosar priceput. N-ai afla asta nici daca ti-as scrie rand cu rand despre intreaga operatiune, dar asa, cand n-am la dispozitie decat un spatiu limitat! Deci eu iti spun doar cativa pasi; daca vrei sa stii mai multe, fugi pe www.piatrasilemn.ro si vezi!

Bun, sa-ti spun ca latura exterioara a cosului masoara 50 cm, iar cea interioara, 25.  Prin urmare, gaura de trecere prin plafon, de la parter la etaj, are 20 cm in diametru.

Se uda bine caramizile, se pune pe placa un strat de adeziv gros de 1.5 cm, cat mai uniform, apoi se aseaza primul strat de caramizi. Foloseste echerul si nivela cu bula, ca sa fii sigur ca ai unghiuri de 90 si cosul va fi drept!

Ai grija la rosturi: 1.2 – 1.5 cm pe orizontala si 1 cm cele pe verticala. Si vezi sa nu se suprapuna! Deci fa randurile decalate. Si ai grija ca adezivul sa nu fie nici in minus, dar nici excesiv: in oricare dintre cazuri, va functiona ca „suport” de care se va agata fumul. Finiseaza rosturile cu peria de sarma, la doua ore de la turnare, apoi cu o pensula inmuiata in apa, ca sa astupi eventualele fisuri.

Cosul se termina cu o „caciula” pentru intemperii. Cum faci asta? Tai pe din doua sase caramizi. Zidesti cate trei pe fiecare colt al cosului. Pe aceste patru picioare pui o placa din piatra, groasa de vreo 4 cm- o poti cumpara din orice magazin de profil. Ca sa fii sigur ca piatra sta bine pe pozitie, fa-i niste santuri cu flexul, in locul in care intra in contact cu picioarele de sprijin. Gata, mai ai doar de pus adeziv, de lipit piatra si cosul e gata! Ai vazut ca e usor? Ha, ha, usor pentru mesterul Helerea, am vrut sa zic!

Related posts

Sisteme de umbrire

Adina Meyers

Cum să alegi o casă potrivită pentru întreaga familie

Adina Meyers

Tendințele actuale în tehnologia ascensoarelor pentru persoane

Adina Meyers