LifeStyle

Cum scapi de mucegaiul din casa. Solutii simple si la indemana oricui

Problema mucegaiului in locuinte o are multa lume. Din cauza umezelii, sporii de mucegai se instaleaza in zonele neaerisite si intunecate, iar pentru a scapa de el, exista mai multe solutii simple. Ba mai mult, te poti feri de el cu ajutorul catorva trucuri simple.

Cauzele mucegaiului sunt multiple:

-Tamplaria termoizolanta- chiar daca termopanele sunt bune la retinerea de caldura, acest sistem de usi si ferestre reduce infiltratiile de aer rece de afara / din alta incapere. Astfel, nu se mai permite schimbul de aer intre incaperi, iar ventilarea insuficienta poate fi una dintre cauzele aparitiei mucegaiului.

-Umiditatea- Aburul produs in bucatarie si in baie favorizeaza aparitia mucegaiului prin condensul creat pe pereti.

In plus, daca s-au facut lucrari de renovare toamna tarziu – zugravit, pus gresie, faianta – si peretii nu au apucat sa se usuce, gradul de umiditate din casa sigur depaseste valoarea maxima admisa, de 50-60%. Acelasi lucru se intampla si daca s-au montat ferestre si zidaria din jurul lor nu a fost  refacuta destul de repede.

-Incalzirea insuficienta

Sfaturi impotriva mucegaiului:

-Aeriseste- improspatarea aerului este benefica pentru propria casa si pentru sanatatea oricarei persoana care locuieste acolo. Ferestrele trebuie sa fie deschise complet, pentru a face un schimb complet de aer. Daca basculati fereasta, aerul din casa ar fi mai rece, iar pe pervaz riscati s ava apara condens.

-Curata corect mucegaiul- Pe peretii cu vopsea lavabila, gresie, faianta sau linoleum foloseste o carpa moale, umeda, nu uscata. Pulverizeaza o solutie antimucegai (din magazinele de specialitate) sau sterge suprafetele cu o carpa inmuiata intr-o solutie ecologica, facuta din doua pliculete de bicarbonate de sodiu diluat intr-un litru de apa.

-Lasa lumina aprunsa la baie- intunericul faciliteaza aparitia mucegaiului. Lasa lumina la baie aprinsa dup ace faci dus, pana cand se aeriseste complet incaperea. Este de preferabil sa ai coboras de plastic la baie, pentru ca tesaturile se usuca greu si sunt un magnet pentru mucegaiuri

-Tine bucataria curate- stropii de grasime si detergent sunt mediul perfect pentru aparitia de mucegai. Curata-le.

– Monteaza o sursa de caldura in incapere – in acest caz, peretii vor fi mereu uscati, neajungandu-se la astfel de probleme nedorite;

– Foloseste un dezumidificator – un asemenea aparat are rolul de a pastra peretii mereu uscati, asemenea aparatului de aer conditionat.

– Foloseste solutii antimucegai si igrasie – ori de cate ori ti se pare ca un anumit colt al locuintei va avea astfel de probleme este recomandat sa utilizezi solutiile speciale din magazinele de profil.

Related posts

InterContinental Bucuresti ofera gratuit oaspetilor cazati telefoane mobile pe perioada sederii

Adina Meyers

Sony VAIO, accesorizat perfect pentru Craciun

Adina Meyers

Ce poți urmări pe Netflix de Ziua Îndrăgostiților

Adina Meyers