Stiati ca peste 50% din casele nou construite prezinta infiltratii la nivelul demisolului la nici trei ani de la construire? Partea proasta este ca nu prea se acorda garantii pentru astfel de neplaceri. Din acest motiv, izolarea corecta a fundatiei si subsolului devine o necesitate. Altfel, veti pierde bani si timp pentru a repara zonele deteriorate.

Partea subterana a locuintelor, indiferent ca este vorba doar de fundatie sau si de subsol, este supusa actiunii apelor freatice si pluviale. Prin ciclul inghet-dezghet, apa deterioreaza elementele de structura si actioneaza asupra caracteristicilor fizico-mecanice ale materialelor, modificandu-le.

De asemenea, apa corodeaza armaturile si piesele metalice incastrate in beton, avand efecte dintre cele mai grave asupra structurii de rezistenta,  reduce capacitatea de izolare termica a portiunilor atacate si determina aparitia igrasiei si a mucegaiului, care pot pune in pericol sanatatea familiei voastre.

Recomandarea noastra este sa folositi Planiseal 88, de la Mapei, un mortar osmotic, pe baza de ciment, rezistent la apa cu presiune negativa de pana la 1 atm, destinat refacerii hidroizolatiei la zidariile aflate sub nivelul solului. Aplicarea se va face pe interiorul zidariilor afectate de umezeala. Astfel, creati o barieră impotriva infiltratiilor capilare, iar peretii nu vor mai fi patati de umezeala.

Cand este amestecat cu apa, Planiseal 88 se transforma intr-un mortar fluid, caracterizat printr-o excelenta aderenta la substrat, pentru o hidroizolare totala.

Mortarul se foloseste de asemenea pentru  hidroizolarea bazinelor si rezervoarelor, din beton sau zidarie, ce contin apa potabila sau reziduala.

Planiseal 88 se poate aplica simplu, cu o bidinea, in doua sau trei straturi. Asigurati-va ca stratul anterior este destul de uscat inainte de a-l aplica pe urmatorul – in general dupa 5-6 ore, depinde de temperatura si de absorbtia suportului. Pentru o aderenta perfecta intre straturi este recomandat sa nu se depaseasca 24 ore. Pentru o aplicare reusita, mai intai se vor realiza scafele la imbinarile dintre perete-pardoseala si perete-perete cu mortarul special cu intarire rapida Mapegrout Fast.

Caracteristicile stratului intarit de mortar Planiseal 88 permit folosirea acestuia doar ca hidroizolare rigida. Chiar daca Planiseal 88 este rezistent la abraziune si uzura, acesta nu trebuie expus la trafic. Cand este aplicat pe pardoseli sau pe suprafete unde exista riscul sa cada diverse obiecte ce il pot distruge, trebuie protejat cu o sapa de ciment cu grosime de 4-5 cm.

O data ce ati hidroizolat subsolul, va puteti folosi de acest spatiu fie ca beci, fie il puteti transforma in zona de locuit, bucatarie, spalatorie sau crama.

 

 

Related posts

Ghid util: Cum sa-ti vinzi locuinta intr-un mod inovativ

Adina Meyers

Incepe renovarea de la acoperis, cu Tondach

Adina Meyers

Proiect de casă mică cu etaj: suprafața utilă, 107.14 mp

Adina Meyers