Termosemineele pot fi definite ca sisteme de incalzire cu functionalitati multiple. Pe langa rolul standard de incalzire a aerului, un termosemineu este folosit si pentru a incalzi apa, fie ea in forma de apa menajera sau agent termic pentru incalzirea podelei si caloriferelor.

Unul dintre avantajele unui  termosemineu este dimensiunea relativ redusa a acestuia, fiind ideal in orice fel de spatii atata timp cat poate fi racordat la un cos de fum. In plus, termisemineul nu este considerat o sursa alternativa de caldura, ci o completare eficienta a surselor standard. Utilizand lemnul, o sursa regenerabila si ieftina, in completarea sistemelor standarde, vom face in timp economii de bani si vom obtine mult mai rapid caldura dorita.

Astfel, un termosemineu poate fi folosit si cu alte surse de incalzire, asa cum sunt centralele (gaz, lemn) sau ceva mai modernele panouri solare. Un termosemineu se poate dovedi a fi o investitie buna pentru orice casa, avand pe langa eficienta si un aspect foarte placut, spre deosebire de cazanele sau centralele pe lemn de gabarit mare.

 

Termosemineul – Avantaje numeroase pentru utilizatori

1. Functie dubla- Spre deosebire de alte sisteme de incalzire de acest gen, termosemineul nu incalzeste doar aerul, ci si apa, printr-un racord special. Aceasta apa poate avea atat uz menajer, cat si rol de agent termic pentru incalzirea podelei prin sisteme corespunzatoare sau a caloriferelor din casa.

 

2. Putem alimenta un termosemineu cu practic orice tipuri de lemn- Nu conteaza daca lemnul utilizat este uscat sau umed si de ce esenta e, termosemineul fiind capabil sa arda eficient orice tip. Bineinteles ca utilizarea de lemn uscat este cea mai eficienta practica, insa termosemineul nu se limiteaza doar la asta.

 

3. Termosemineele au o flexibilitate destul de mare in materie de instalare- Acestea pot fi instalat esi puse in functiune atat singure, cat si in interiorul sau completarea unui semineu obisnuit. Acest lucru se face in functie de particularitatile casei, a sistemelor de incalzire deja prezente si de preferintele personale.

 

4. Dimensiunea unui termosemineu este mai redusa decat a unei centrale clasice pe lemne sau a unui cazan- Din acest motiv, termosemineul poate intra aproape oriunde, indiferent de suprafata incaperii. Intr-adevar, termosemineul trebuie alimentat mai des, insa flexibilitatea oferita de dimensiune ofera un acces mai usor la acesta.

 

5. Caldura este generata rapidArderea lemnului, in special intr-un sistem precum termosemineul, va duce la obtinerea rapida a unui nivel ridicat de caldura, un lucru la care toate sistemele de incalzire ar trebui sa tinda.

 

Semineele sunt adorate de toata lumea, insa atunci cand nu punem un accent atat de puternic pe grandoare si ambianta, termosemineul este alegerea ideala. Un termosemineu poate nu este la fel de boem precum un semineu standard, insa rolul functional imbunatatit pe care acesta il are compenseaza cu usurinta acest lucru.

Cauti un termosemineu? Descopera solutiile oferite de experti

Seminee Expert.ro este una dintre cele mai potrivite alegeri de pe piata romaneasca in materie de seminee, sobe si accesorii. Firma nu doar furnizeaza ci si construieste sau instaleaza o gama foarte variata de sisteme de incalzire realizate din materiale de calitate premium.

Seminee Expert va asteapta aici  cu informatii complete despre tot ce inseamna un semineu, termosemineu sau soba in propriile case, precum si o oferta greu de refuzat de produse si servicii care transforma in realitate dorinta de a avea propriul semineu.

 

Related posts

Arhitectură socială. Competiția „Acasă pentru umanitate” și-a desemnat câștigătorii – FOTO

Adina Meyers

De ce să alegi sistemul pluvial Scandic de la RoofArt

Adina Meyers

Ordinul Arhitecților din România lansează arhINIȚIATIVE: apel de proiecte și soluții contra Covid-19

Adina Meyers