Home

Cum sa-ti faci singur o fantana arteziana in gradina

Multi viseaza sa aiba o fantana arteziana in gradina, iar si mai multi vor sa-si construiasca propria fantana arteziana. Iata cateva sfaturi pentru construirea sa, dar si cum poti sa-ti construiesti singur aceasta decoratiune speciala.

Dupa ce ai ales locul in care vrei sa amenajezi mica fantana arteziana din gradina, este timpul sa-ti alegi materialele. Ai nevoie de urmatoarele lucruri:

-Un bazin pentru apa – poti pune si o lada sau o galeata

-Un capac pentru bazinul de mai sus

-O pompa de apa cu valve si o teava de cupru

-Pietris si nisip

-Adesiv / silicon rezistent la apa

-Cablu electric si un prelungitor (sau o prize aflata in apropiere

-O teava de PVC

-Ustensile pentru construire- cutter, foarfece, bormasina

-Elemente decorative – ghivece sau adapatoare pentru pasari

Incepe operatiunea prin sapatul unei gropi potrivite pentru asezarea bazinului principal si un mic sant pentru teava de PVC, intre bazin si sursa de current.

Aseaza pompa in interiorul bazinului si trage cablul electic al acesteia prin teava de PVC, pana la priza sau la prelungitor.

Fixeaza apoi teava de cupru de pompa si umple bazinul cu apa. Masoara diametrul tevii si fa gauri in pietre, pentru a asambla fantana. Lipeste pietrele intre ele cu siliconul rezistent la apa si mascheaza teava de PVC si capacul fantanii cu pietris.

Aranjeaza si celelalte elemente decorative la baza fantanii arteziene si relaxeaza-te ascultand zgomotul linistitor al apei curgand peste pietrele fantanii.

Related posts

Bujorul de munte, floarea cu miros de vişine, pe cale de dispariție

Adina Meyers

6 pasi pentru ridicarea unui perete despartitor

Adina Meyers

A museum in a church

Adina Meyers