Amenajare bucatarie LifeStyle Retete

Cum să găsiți cea mai bună friteuză cu aer cald

Friteuzele cu aer cald promit mâncăruri gustoase și „prăjite” fără ulei. Deși funcționează mai mult ca mini-cuptoare decât friteuze, ele pot fi folosite pentru a găti multe produse alimentare pe care în mod normal le-ați prăji, iar unele pot chiar și coace alimente. Ele pot fi, de asemenea, folosite pentru a vă face proprii cartofi prăjiți crocanți de la zero, pentru a găti alimente congelate, cum ar fi nuggets de pui și pentru a pregăti bucăți mai mici de carne la grill.

Cum funcționează o friteuză cu aer cald

O friteuză cu aer cald este un mic cuptor care circulă aer cald și uscat pentru a produce alimente crocante, la fel ca un cuptor normal, folosit în modul cu ventilator. La fel ca în cazul unui cuptor, alimentele gătite într-o friteuză cu aer cald trebuie să fie rotite sau agitate în mod regulat, pentru a asigura o rumenire uniformă. Există trei moduri diferite de a realiza acest lucru, în funcție de designul friteuzei cu aer cald:

Sertar extrabil

Modelele cu sertar extensibil și coș, cum ar fi o friteuza Tefal, necesită agitare manuală la aproximativ fiecare cinci minute, pentru a asigura o gătire uniformă. Majoritatea modelelor nu au temporizator sau alertă pentru a vă reaminti să vă amestecați mâncarea, așa că va trebui să faceți un efort pentru a vă aminti acest lucru. Aceste modele sunt cele mai bune pentru alimentele pe care în mod normal le-ați prăji sau găti la grătar, cum ar fi pește, pui, chiftele, legume la cuptor.

Agitator

Friteuzele cu auto-amestecare au o paletă care amestecă treptat mâncarea din jurul recipientului pe tot parcursul procesului de gătit. Acest lucru elimină nevoia de a agita manual alimentele, dar unele modele amestecă mai bine decât altele și este totuși posibil să se ajungă la alimente rumenite neuniform sau care au fost îndoite sau deformate de agitator. Aceste modele sunt cele mai bune pentru alimentele care sunt de obicei scufundate în ulei, cum ar fi porții mici de carne, legume sau chipsuri. 

Coș rotativ

Aceste friteuze de aer mai versatile au un coș rotativ care rotește automat alimentele în interior. Acestea includ accesorii care permit funcții suplimentare precum prăjirea, coacerea și gătitul la grătar. Unele modele pot găti chiar și un pui întreg.

Dimensiune

O friteuză cu aer cald poate arăta ca un aparat mare, dar capacitatea reală este mult mai mică decât un cuptor. În funcție de capacitatea modelului, puteți face între 500 g și 1kg de mâncare, ceea ce este suficient pentru 2-4 persoane. Rețineți că capacitatea pretinsă de producător poate uneori să inducă în eroare, de exemplu, un model de „10 litri” poate găti numai aproximativ 500 g de cartofi.

Verificați specificațiile pentru „capacitate de lucru” sau „capacitate de gătit” pentru a vă face o idee mai bună despre cât poate găti friteuza cu aer cald.

Trebuie să mai adăugați ulei?

Veți avea nevoie de până la 1 lingură de ulei pentru 1 kilogram de alimente proaspete. Uleiul nu este necesar dacă gătiți alimente congelate pre-gătite.

Ce ar trebui să caut la o friteuză cu aer cald?

Spaţiu

Mai întâi, asigurați-vă că știți cât spațiu aveți la dispoziție pe blatul din bucătărie. Dacă prăjiți în mod regulat, vă recomandăm să îl lăsați definitiv pe blat. Cele două forme de bază sunt înalte și late și scunde și puțin mai late. Rețineți că modelele cu deschidere superioară ar putea fi nepotrivite dacă aveți spațiu limitat deasupra blatului, deoarece capacul trebuie să fie deschis în sus. Dacă intenționați să vă depozitați friteuza cu aer cald după utilizare, căutați o dimensiune compactă, cu o formă uniformă, care să poată fi introdusă cu ușurință într-un dulap.

Capacitate sau volum 

Verificați măsurătorile indicate de producători, deoarece capacitatea sau volumul menționat poate fi înșelător. Unii producători măsoară întregul spațiu din interiorul friteuzei cu aer cald și nu capacitatea reală de utilizare. De exemplu, un model de „10 litri” poate să gătească doar aproximativ 500 g de cartofi, iar un model de „2500 de grame” nu va fi capabil să gătească chiar atât de multă mâncare.

Curățare

Piesele friteuzei cu aer cald sunt destul de ușor de curățat și se potrivesc într-o chiuvetă casnică. Cele mai multe piese sunt sigure pentru mașina de spălat vase, dar sunt, de asemenea, ușor de curățat manual dacă au un strat antiaderent.

Related posts

Cum te poti pregati daca doresti sa adopti o pisica

Adina Meyers

Gateste autentic oriental cu Blue Dragon

Adina Meyers

Cum sa faci un gratar excelent pentru prietenii tai

Adina Meyers