Home

Cum sa cureti, sa intretii si sa protejezi parchetul

Curatarea, intretinerea si protejarea parchetului de pe podelele casei tale pot parea, la o analiza rapida, niste operatiuni foarte dificile. In realitate insa, lucrurile nu stau chiar asa, deoarece suprafetele acoperite cu parchet sunt relativ usor de curatat, de mentinut in stare buna si de protejat. Iata cum iti propunem sa abordezi intretinerea parchetului din locuinta, astfel incat sa fie mereu curat, stralucitor si fara zgarieturi.

Curata periodic

Indiferent daca ai parchet din lemn masiv, stratificat sau laminat, obisnuieste-te sa-l cureti  saptamanal. Astfel, nu vei permite murdariei si prafului sa se acumuleze. Ca sa cureti parchetul de praf, foloseste cu grija un aspirator sau o matura moale. Totodata,  in cazul in care se intampla accidente, precum anumite alimente sau bauturi care ajung pe parchet, curata cat mai rapid locul respectiv.

Limiteaza efectele umezelii

Umezeala afecteaza destul de usor parchetul. Asadar, ai grija sa storci foarte bine mopul cand alegi sa speli parchetul. Nu spala podelele doar cu apa, ci foloseste o solutie profesionala de curatat, potrivita tipului tau de parchet.

O alta varianta ca sa expui parchetul la cat mai putina umezeala este sa-l cureti cu o laveta umeda. Cand umiditatea aerului din casa este crescuta, asa cum se intampla iarna, obisnuieste-te sa stergi regulat podelele cu o laveta uscata. In cazul in care ai parchet in bucatarie, protejeaza-l cu un covor sau cu o carpeta, mai ales in apropierea aragazului si a chiuvetei.  

Atentie la zgarieturi

Daca vrei sa nu ai zgarieturi sau gauri in parchet, evita sa stai incaltat in casa cu altceva in afara de papuci. Prin urmare, te sfatuim sa-ti lasi incaltamintea de strada la intrarea in casa si iti recomandam sa le spui si prietenilor care te viziteaza sa faca la fel.  In plus, fii foarte atent cand alegi sa muti prin locuinta diverse obiecte de mobilier masiv. Zgarieturile si fisurile pot aparea foarte usor in contact cu niste obiecte grele manevrate gresit.

Reimprospateaza-ti parchetul

Parchetul din lemn masiv, recunoscut pentru durabilitatea mare, poate sa aiba de suferit pe masura trecerii anilor. Doua dintre cele mai mari dezavantaje ale parchetului din lemn masiv sunt uscarea lemnului si decolorarea sa, din cauza expunerii la lumina. Pentru situatiile in care parchetul se usuca, iti recomandam sa apelezi la serviciile unei firme profesioniste pentru reparatii. Daca te confrunti cu probleme referitoare la culoare, acestea se pot rezolva destul de simplu cu ajutorul catorva straturi de lac si bait. Spor la curatenie!

Related posts

Masa cu intarsii fosforescente pentru seri deosebite

Adina Meyers

Am mers pe mana „PeFoc” si nu m-am ars

Adina Meyers

Tu stii cum sa alegi podeaua pentru locuinta ta?

Adina Meyers