E bine ca hainele pe care le folosim sa aiba un loc numai al lor, un mediu creat ideal pentru ele, astfel incat sa se pastreze in cele mai bune conditii pentru o perioada cat mai lunga de timp. Acest „loc numai al lor” poarta denumirea de dressing, care insa poate fi destul de greu de amenajat intr-un apartament, mai ales daca este unul de dimensiuni mai mici. Vom incerca insa in randurile urmatoare sa te ajutam sa construiesti si tu un dressing care sa iti fie mai mult decat util.
Dupa cum spuneam, pentru un apartament este destul de greu sa amenajam un dressing, iar majoritatea dintre noi optam sa ne tinem hainele in sifonierele gata cumparate. Acestea insa nu ne pun la dispozitie chiar cel mai generos spatiu, iar functionalitatea lor tinde sa aiba de suferit pe termen lung.
Primul lucru pe care trebuie sa il faci in momentul in care ai luat hotararea de a amenaja un dressing in apartament este sa te hotarasti asupra locatiei acestuia. Incearca sa iti dai seama care este incaperea la care poti renunta. Stim, nu prea ai foarte multe optiuni aici. Majoritatea aleg sa amplaseze dressingul in camara / debara.
Dupa ce te-ai hotarat asupra locatiei, urmeaza sa te gandesti care este modalitatea cea mai practica in care poti sa organizezi noul tau dressing. In cazul in care garderoba ta este formata in mare parte din rochii si sacouri, atunci este necesar sa montezi mai multe bare pe care sa pui umerasele. Prezenta rafturilor este si ea necesara, pentru restul obiectelor vestimentare de care tu te folosesti.
Impartirea sifonierului pe zone poate fi si ea utila. Aici poti sa ai in vedere crearea unor zone specifice diferitelor anotimpuri. In acest fel o sa stii exact de unde sa iti alegi hainele de care ai nevoie in functie de conditiile meteorologice de afara. Este de preferat sa ai aici si niste oglinzi, care nu doar ca iti vor permite sa te admiri in ele, dar vor crea si impresia de spatiu.
Zonele superioare sunt de asemenea ideale pentru a fi folosite in cazul dressingului. Ele ne vor ajuta sa profitam la maxim de fiecare centimetru patrat care ne este pus la dispozitie de incaperea in cauza. Trebuie sa fie luata in calcul si prezenta unor dulapioare sau suporturi pentru incaltaminte, iar asta pentru ca ea tot aici isi va „petrece” timpul in care nu te serveste pe tine.
Ce alte spatii de depozitare mai poti sa ai intr-un dressing? Cutii si cosuri impletite. Care este rolul acestora? Ele sunt ideale atunci cand vine vorba de pastrarea lenjeriei intime, a ciorapilor, esarfelor, prosoapelor si asa mai departe. Iti ofera o libertate mult mai mare atunci cand vine vorba de depozitarea anumitor accesorii, iar exemplele pot continua.
Pentru a da o nota calda incaperii, pe jos poti sa pui un covoras mic, iar peretii este bine sa fie zugraviti in nuante cat mai deschise, neutre sau, de ce nu, direct in alb. In acest fel senzatia de spatiu deschis va fi amplificata. In ceea ce priveste usa de la dressing, alegerea acesteia este si ea una importanta. Foarte multe persoane aleg sa isi indrepte atentia catre usile pliante, iar asta pentru ca atunci cand le deschidem nu ne „risipeste” din spatiu.