Dacă te-ai plictisit de culorile clasice din locuința ta și vrei să schimbi ceva , turcoazul este o alegere foarte potrivită. În cazul în care consideri că este o schimbare mult prea mare pentru tine, poți opta, desigur, doar pentru niște elemente în această culoare.

Culoarea turcoaz imprimă încăperii în care este întâlnită un aer de prețiozitate, de rafinament. În același timp, poate și datorită faptului că unele nuanțe ale acestei culori ne aduc aminte de mare, oferă și o senzație de căldură și confort.

Fiind o culoare deosebită trebuie pusă în valoare alături de alte elemente nobile, cum ar fi sticla și catifeaua. Așadar, dacă alegi pentru pereții din încăpere nuanțe de turcoaz poți alege accesorii, precum pernele decorative, din catifea și o măsuță de cafea din sticlă.

Este o culoare potrivită în primul rând pentru un stil minimalist de decorare. Dar, în acest caz elementele decorative trebuie alese cu mare atenție, trebuie să se potrivească foarte bine între ele.

În ceea ce privește tonurile acestei culori poți opta pentru unul dintre cele deschise; cele închise fiind destul de obositoare pentru privire. Sau dacă îti place o nuanță închisă foarte mult, o poți folosi alături de una sau mai multe variante mai deschise. De asemenea poți realiza combinații cromatice între turcoaz și alte culori – alb, galben, portocaliu și verde.

Tot ce trebuie să urmărești este să obții o cameră în care să te poți relaxa, să te simți bine alături de cei dragi.

Iată câteva poze care să te inspire atunci când te vei hotărî să alegi turcoazul:

Sursă foto: Un millon de IDEAS

 

Related posts

Bucatariile Smart Luxury de la Delta Studio

Adina Meyers

Iluzii optice care te ajuta sa schimbi perspectiva unei incaperi

Adina Meyers

Apartament modern chic

Oana Voicu

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe