Practic

Cum sa amenajezi un birou productiv la tine acasa

Lucrezi de acasa dar ai observat ca in ultima perioada productivitatea ta a scazut drastic? Atunci e timpul sa apelezi la o reamenajare a biroului tau, astfel incat acesta sa te ajute sa lucrezi mult mai eficient si rapid.

Stim cu totii faptul ca modul in care arata biroul nostru isi poate pune semnificativ amprenta asupra productivitatii noastre. Atunci cand tinem cont de sfaturile oferite de specialisti chiar si cele mai mici modificari ale elementelor de design pot sa faca adevarate minuni in ceea ce priveste viteza si placerea cu care lucram. Asadar putem spune ca avem toate motivele pentru a ne preocupa de cum arata biroul nostru sau spatiul de lucru din casa.

Primul pas pe care ar trebui sa il facem cu totii este sa ne hotaram asupra locului in care amplasam biroul acasa. In general sunt trei posibilitati aici, insa nu trebuie neaparat sa ne limitam la ele. Vorbim aici despre balcon, living si dormitor. Fiecare zona vine cu avantajele si dezavantajele sale, lucru care se poate reflecta, in functie de persoana, destul de mult intr-un nivel de munca sustinut sau din contra, unul foarte scazut.

Amplasarea biroului pe balcon poate reprezenta o solutie excelenta pentru persoanele care sunt dependente de lumina naturala pentru a fi cat mai productivi. Aceasta zona a casei este in cele mai multe cazuri plina de lumina calda a soarelui, inclusiv in timpul sezonului rece. Unde mai pui ca vara o sa ai parte si de aer curat, pentru o gandire proaspata.

Living-ul este o alta zona in care putem amplasa biroul nostru. Aceasta vine cu avantajul unui spatiu de lucru destul de mare (de regula, living-ul / sufrageria este cea mai mare incapere din casa, asadar integrarea biroului aici nu va da foarte multe batai de cap). Pe langa spatiu, living-ul vine si cu multa lumina naturala, datorita legaturii acestuia cu balconul si a geamurilor mari.

O alta zona preferata de multe persoane pentru amplasarea biroului este dormitorul, insa noi nu il recomandam. De ce? Pentru ca acest loc din casa trebuie sa fie unul care sa ne imbie la somn, care sa ne faca sa ne deconectam de toate problemele de peste zi. E bine sa existe o delimitare clara intre locul unde muncim si cel in care dormim.

Pe langa locul amplasarii biroului mai trebuie sa avem in vedere si alte aspecte. De exemplu, daca munca ta presupune petrecerea unui timp indelungat in fata calculatorului sau laptop-ului, atunci e bine sa cumperi o tastatura si un mouse cat mai confortabile si usor de folosit.

Trebuie sa incerci si sa elimini cat mai mult din dezordinea de pe birou, deoarece aceasta nu va face altceva decat sa iti distraga atentia. In plus, daca vei avea nevoie de ceva, iti va fi destul de greu sa il gasesti daca ai toate lucrurile imprastiate prin incapere, in dulapuri sau pe birou. Scaunul trebuie sa fie si el unul cat mai confortabil si sa iti sustina in mod corect spatele, astfel incat sa nu apara dureri in cazul in care petrecem un timp indelungat la birou.

Related posts

Cum să-ți construiești singur un cuptor din cărămidă

Adina Meyers

Cum sa iti pregatesti dormitorul pentru anotimpul cald

Adina Meyers

Transformarea balconului în bucătărie: 5 sfaturi utile

Adina Meyers