Daca stai la bloc, iar apartamentul tau este unul de mici dimensiuni, atunci cu siguranta nici baia nu este una tocmai generoasa, iar sanse mari sunt sa lipseasca chiar si ferestrele, fiind prezenta doar o aerisire. Acest lucru aduce cateva dificultati atunci cand vine vorba de amenajarea sa, dar nu o face imposibila, atat timp cat o sa respecti cateva sfaturi simple.

Incepem prin a-ti spune ca orice incapere, oricat de mica ar fi, tot putem face ceva pentru a oferi impresia de spatiu. Acest lucru poate fi facut prin intermediul luminii si al culorilor pentru care optam. Lumina joaca un rol important atunci cand vine vorba de orice camera, iar asta pentru ca daca ea este din abundenta, va fi creata iluzia unui spatiu de dimensiuni mai mari decat in realitate.

In ceea ce priveste culorile, pentru o baie mica cel mai bine este sa apelam la peretii zugraviti in alb. Culorile deschise for reflecta mult mai bine lumina, iar in acest fel si impresia de spatiu va fi mai accentuata. Pentru a mari vizual baia e bine sa avem si o oglinda de dimensiuni mari, iar acest truc este recomandat chiar si de catre designeri.

Din moment ce baia este una mica, la fel o sa alegi si obiectele de mobilier. Acestea vor fi de dimensiuni mici, astfel incat sa se integreze perfect in aceasta incapere. Pentru o baie foarte importante sunt spatiile de depozitare. Daca spatiul este mic asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la ele. E foarte important ca baia sa fie una cat se poate de functionala, iar noi sa profitam la maxim de pe urma fiecarui metru patrat care ne este pus la dispozitie de catre incapere.

Faptul ca ai o baie mica nu inseamna ca nu te poti bucura si de o cada. Doar ca in cazul acesteia, pentru a maximiza spatiul, cel mai bine este ca tu sa apelezi la o cada de baie de colt. In acest fel iti va mai ramane ceva spatiu si pentru celelalte lucruri de care ai nevoie intr-o baie.

In cazul in care totusi preferi cabinele de dus, atunci afla ca cel mai bine este sa iti indrepti atentia catre una din sticla, care va lasa sa treaca lumina din plin prin ea, iar astfel spatiul va parea mai mare decat este in mod normal.

Pe final nu ne mai ramane sa iti spunem decat ca cel mai bine este ca, in cazul bailor mici si fara ferestre, sa pastrezi cat poti de mult un design minimalist. Nu are rost sa incarci inutil baia.

Related posts

Trucuri pentru amenajarea unui spatiu mic: cum faci o camera sa para mai mare

Adina Meyers

Tu stii cum sa alegi cele mai potrivite fotolii pentru locuinta ta?

Adina Meyers

Idei de amenajare pentru apartamente mici

Adina Meyers