LifeStyle

Cum reusim sa ne mutam in casa visurilor noastre?

Oricine isi doreste sa poata locui, la un moment dat, intr-o casa a visurilor sale. Fie ca este vorba despre una in mijlocul orasului, aproape de jungla urbana, sa poti sa fugi imediat catre locurile preferate, ori undeva intr-un sat, langa natura, cine poate sa spuna ca nu si-ar dori propria locuinta?

Insa aceste lucruri nu se obtin atat de usor, nu? Iata cum poti reduce costurile:

1. Nu iti cumpara de la inceput suprafete mari

Daca este prima locuinta pe care vrei sa ti-o achizitionezi, nu trebuie sa te orientezi neaparat catre o suprafata foarte mare, o curte imensa si multe camere. Pentru inceput, rezuma-te la suprafete de pana la 80 de metri patrati – sunt suficienti pentru o familie la inceput de drum.

2. Cauta mobila utila, nu cea ideala

Desigur ca atunci cand vezi nenumarate imagini de home&deco iti vei dori un design cat mai interesant si atractiv si pentru casa ta. Vei vrea exact aceleasi draperii pe care le-ai vazut intr-o casa din Paris, o canapea asemanatoare cu una dintr-un apartament londonez si asa mai departe. Insa, pentru inceput, trebuie sa ramai la variantele practice, care ar trebui sa fie si cele mai ieftine.

3. Apeleaza la ajutor

Putini sunt norocosii care au toti banii pentru o casa inca de la inceput. Asadar, restul are nevoie de mici ajutoare, care pot veni si din partea unor banci. Altfel spus, un credit bine calculat, pe o perioada realista de timp, va fi un ajutor de nepretuit. Spre exemplu, Banca Transilvania are un credit de nevoie personale de 20.000 de euro, pe care ii poti folosi pentru a cumpara mobila din casa.

4. Inchiriaz-o in prima faza

Daca te-ai inhamat, totusi, la o investitie prea mare si vrei sa amortizezi anumite costuri, poti sa o inchiriezi in prima faza, pana te restabilesti din punct de vedere financiar – asta este posibil numai daca stai in chirie deja sau ai o alta casa.  

Related posts

Expozitia de pictura “Elemente” a artistei Valeria Diaconu

Adina Meyers

Expoziţia „Sub semnul vulturului bicefal. Cantacuzinii veacului al XVII-lea”, la Muzeul Naţional Cotroceni

Adina Meyers

Somnul bun, datorat calitatii la puterea a 3-a

Adina Meyers