LifeStyle

Sika Romania a sustinut renovarea centrului „Un Pas Spre Viitor” din Brasov cu donatii de peste 40.000 euro

Sika Romania, unul dintre principalii jucatori ai pietei locale de materiale chimice speciale pentru constructii, continua implicarea in proiecte sociale venind in sprijinul organizatiei „Un Pas Spre Viitor – UPSV”. Astfel, compania s-a implicat, in ultimii doi ani, in renovarea centrului UPSV din Brasov prin donarea a produse si servicii de constructii in valoare de peste 40.000 de euro.

„Am fost foarte impresionati de eforturile organizatiei UPSV Brasov de a veni in sprijinul tinerilor orfani care, odata cu atingerea varstei de 18 ani, nu mai pot locui in centrele de plasament pentru minori. Credem in obiectivele acestei organizatii si, astfel, inca din 2013, am luat decizia de a fi aproape tinerilor care merita un viitor mai bun si o integrare fireasca in societate si, implicit, in campul muncii”, a declarat Laurentiu Stefanescu, Director General al Sika Romania.

Potrivit afirmatiilor sale, Sika Romania a efectuat, in perioada 2013 – 2014, donatii in valoare de peste 40.000 de euro, in produse si alte servicii de constructie.

Organizatia „Un Pas Spre Viitor” detine singurul centru de integrare sociala din Brasov, unde tinerii orfani ce nu mai pot locui in centrele de plasament din cauza varstei pot primi sprijin pentru a deveni independenti si pentru a gasi un loc de munca. În plus, la nivel emotional, tinerii pot gasi in cadrul centrului UPSV sprijin pentru o dezvoltare sociala normala. În acest moment, in cadrul centrului din Brasov, UPSV asigura suport pentru 19 tineri.

„Suntem recunoscatori companiei Sika Romania ca a decis sa se implice in initiativa UPSV de a schimba comunitatea brasoveana prin integrarea sociala a unui numar cat mai mare de tineri defavorizati. Astfel, in ultimii 2 ani, Sika a sprijinit asociatia nu doar cu materiale de constructii necesare renovarii cladirii in care locuiesc tinerii, ci si cu daruri de Sarbatori sau sustinerea de programe de formare profesionala pentru acestia”, a declarat, la randul sau, Florin Catanescu, fondatorul UPSV.

Dincolo de implicarea in renovarea centrului UPSV, Sika Romania a fost alaturi de tinerii orfani si in perioada Sarbatorilor, oferindu-le cadouri si suport financiar. Astfel, prin toate aceste initiative, Sika Romania, alaturi de fundatia UPSV, face un pas important in sustinerea unei comunitati locale ce reprezinta doar o mica parte din cei peste 60.000 de copii orfani dependenti de suport din partea statului.

De altfel, Sika Romania nu este la prima initiativa de acest fel. De-a lungul ultimilor ani, compania a oferit sprijin si in cadrul altor proiecte derulate de SOS Satele Copiilor sau YANA (You are not alone!). 

Related posts

Interior în stil etnic: o explozie de culori

Adina Meyers

Savoare si arhitectura culinara

Adina Meyers

Combaterea daunatorilor si a bolilor la plantele de gradina si de interior

Adina Meyers