Amenajari Interioare

Cum puteti reutiliza paletii in designul interior

Folosirea paletilor in amenajarea interioarelor se aliniaza cumva unei tendinte actuale de a pune in practica proiecte de tip DIY (do it yourself) in mai toate domeniile. La fel de pregnanta este si tendinta de refolosire a materialelor si obiectelor, nu numai prin reconditionare, ci si prin regandirea scopului lor initial.

Sunt obiecte, asa cum este cazul paletilor, care au in mod special o natura practica si trimit la multiple posibilitati de (re)utilizare. Mai mult, daca sunt puse fata in fata natura bruta a paletilor cu potentialul lor practic ia nastere un ansamblu care actioneaza ca stimulent provocator pentru imaginatie si indemanare. Iar daca rezultatul final este putin costisitor, atat financiar, cat si ca efort investit, atunci proiectele pot curge necontenit.

Designerul Diana Popescu, de la Studioul de Design Interior Gavia Concept, ne propune cateva proiecte de amenajare interioara care implica reutilizarea paletilor.

Paletii ca elemente structurale

Fiind rezistenti si stabili, paletii pot deveni parte a unor proiecte de reamenajare a spatiilor care presupun modificari nu doar ale decorului, ci si ale spatiului in sine, a modului de compartimentare spre exemplu. Pentru inchiderea sau recompartimentarea spatiului, paletii pot fi intrebuintati ca elemente constitutive ale unui perete interior care sa fie inchis complet si compact, sau partial. La fel de bine ei ar putea fi folositi pentru a marca diferente de nivel intr-un spatiu foarte deschis. În interiorul unui living foarte amplu, poate fi imaginata o zona delimitata printr-un regim de inaltime diferit care sa fie conceputa ca spatiu de relaxare, unde sa fie aplasate, spre exemplu, o sofa, fotolii si o masuta pentru cafea.

Paletii ca elemente suport

Paletii pot fi intrebuintati si ca elemente suport, ca elemente care servesc drept fundal pentru expunerea altora care la randul lor sa fie utile in mod practic sau estetic (decorative). Se pot obtine din paleti rafturi sau rame pe care sa fie dispuse fotografii, mesaje sau obiecte cu semnificatie personala. De asemenea, pot fi plasati, pentru a crea un efect puternic prin alaturarea dintre brut si finisat, in bucatarie ca suport pentru vesela. În acelasi scop ar putea fi utilizati si ca suport pentru elemente ceva mai inedite, cum e cazul corpurilor de iluminat, a obiectelor outdoor sau chiar a plantelor.

Paletii ca obiecte de mobilier clasice

Forma lor plata si stabilitatea au facut ca paletii sa patrunda in zona amenajarilor interioare mai intai ca baza pentru obiecte de mobilier clasice. Astfel probabil cea mai raspandita modalitate de utilizare a lor este aceea de cadru de pat. La fel de des intalnite sunt proiectele in care paletii sunt transformati in mese sau noptiere.

Ce e interesant de constatat, pe de o parte observand proiecte deja realizate, pe de alta incercand sa imaginam unele noi, este ca pana si cele mai simple idei puse in practica prin utilizarea paletilor sugereaza potentialul mare pe care acestia il au subliniind astfel ca, un element atat de simplu poate constitui punctul de plecare pentru elemente tot mai complexe si mai ingenioase.

Aceste idei au fost oferite de echipa Gavia Concept.

website: www.gaviaconcept.com

e-mail: hello@gaviaconcept.com

www.facebook.com/GaviaConcept

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Seturile de veselă – accesorii șic pentru casa ta

Adina Meyers

O baie mica poate fi transformata intr-o baie mare

Adina Meyers

Culorile din casa ta

Adina Meyers