Amenajari Interioare

Cum pregatim interiorul casei pentru sarbatori

Pentru spiritul sarbatorilor este necesar sa deschideti larg usile propriului camin, care se transforma in aceasta perioada intr-un loc cald si primitor, in care miroase a lemn, scortisoara si mar copt. 

Pentru a va asigura ca nu veti obtine un decor incarcat si obositor sau, din contra, unul banal, tineti cont de aceste sfaturi: 

Bradul

Bradul, fie ca este din plastic sau natural, nu trebuie sa lipseasca din nicio casa in acest sezon, pentru ca este atractia principala a sarbatorilor de iarna. El trebuie asezat intr-un loc vizibil al casei, daca se poate in dreptul unui geam sau al unei zone vitrate, pentru a fi admirat si din exterior. Bradul nu trebuie asezat intr-o zona cu trafic intens, ci mai degraba intr-un loc ferit, pentru ca sa nu va loviti in trecere de ramurile lui. In procesul de impodobire a bradului, primul lucru care se asaza, dupa ce acesta a fost fixat in suport, este instalatia electrica, apoi glubuletele (cele mai grele pe poale si cele mai mici spre varf). La final se asaza beteala sau panglicile si, abia apoi, varful. Bradul poate fi impodobit in cele mai variate moduri. Fie alegeti varianta clasica, cu globuri din sticla si beteala, fie va puteti alinia celor mai noi tendinte. Una dintre acestea presupune impodobirea bradului exclusiv cu decoratiuni realizate din lemn sau materiale reciclabile, nuci si fursecuri din martipan realizate in casa. 

Pregatirea decorului de sarbatori

Apropierea sarbatorilor de iarna va obliga sa faceti schimbari in designul general al casei. Astfel trebuie sa ascundeti (cel putin din jurul bradului din casa) plantele exotice si decoratiunile prea moderne pe care le puteti inlocui cu ghivece in care sunt plantate Craciunite, cu ramuri de vasc sau coronite de brad. In plus, puteti aduce paturi, perne, fete de masa, servete sau chiar covorase cu motive specifice sarbatorilor de iarna. Vascul este unul dintre simbolurile Craciunului, al pacii si bucuriei. Se spune ca atunci cand o tanara se afla sub ramura de vasc, nu poate refuza sa fie sarutata. Sarutul sub vasc reprezinta bunavointa, o prietenie vesnica si o dragoste profunda. Batranii spun ca daca o fata nu este sarutata sub vasc, nu se poate astepta sa se casatoreasca in anul urmator. Daca vreti sa aveti parte de un Craciun un stil traditional, nu uitati sa cumparati o crenguta de vasc pe care sa o asezati deasupra usii.

Lumanarile parfumate nu trebuie sa lipseasca din decorul de sarbatoare. Ele au diferite forme, culori, arome si dimensiuni si le puteti folosi pentru a inlocui anumite obiecte de ornament, pentru a infrumuseta masa, pentru a decora semineul sau a crea un cadru de poveste.

Semineul, indiferent de design si tip, este unul dintre cele mai puternice simboluri ale iernii si poate fi ornat cu crengute de brad, sosetele colorate si fundite rosii. Daca nu aveti posibilitatea sa construiti unul traditional, pe lemne, puteti opta pentru unul modern, electric, montat in orice camera.

Masa de Craciun este cea in jurul careia se aduna toata familia, asa ca trebuie impodobita cu multa grija, fara a exagera. Optati pentru o fata de masa alba sau intr-o culoare predominanta specifica sarbatorilor, cum este rosul sau auriul. Nu uitati sa asezati pe masa servete festive, un sfesnic cu lumanari, tacanuri si vesela elegante si, nu in ultimul rand, fructe.

Cititi si: 5 reguli pentru sarbatori fara kitsch

 

Text: Simona Popa

Articol preluat din Revista Casa Mea

Related posts

Tigaia grill – un ajutor de nadejde in bucatarie

Adina Meyers

Tot ce trebuie să știți înainte de a vă cumpăra un robot de bucătărie

Adina Meyers

Casa curbata, premiu la Brick Awards

Adina Meyers