Calatorii Home LifeStyle

Cum poţi să vizitezi două ţări într-o singură călătorie. 6 opțiuni de vacanță

De cele mai multe ori, gândul de a pleca într-o vacanţă e conectat automat la una, maximum două destinaţii, într-o singură ţară. Cum ar arăta, în schimb, o călătorie în care vizitezi două ţări? Cum ar fi să mănânci dimineaţa patiserie franceză, iar seara să savurezi un pahar cu vin italian?

Iată şase posibile opţiuni de vacanţă în care poţi vedea două faţete ale lumii într-o singură călătorie.

1. Bruxelles (Belgia) – Amsterdam (Olanda)

Bruxelles este o destinaţie care ar putea fi vizitată în fiecare an, iar ofertele la biletele de avion în extra-sezon sunt unul dintre principalele motive. Pune apoi la socoteală cele peste 1.600 de sortimente de bere, un distins accent franţuz şi probabil cea mai delicioasă ciocolată din lume. Ai toate şansele să întâlneşti oameni de naţionalităţi diferite într-o singură zi. În Bruxelles, spiritul european, cultura cafenelelor, a sălilor de concert, a artei, a străzilor de poveste, a cosmopolitului convieţuiesc.

De aici poţi să ajungi la Amsterdam cu un bilet de autobuz şi două ore şi 45 de minute de răbdare, timp în care, desigur, poţi să arunci ochii pe geam. Odată ajuns în Amsterdam, ia la pas străzile impecabile, înţesate de artă şi istorie, bucură-te de experienţa unui coffee shop olandez şi degustă caşcavalul naţional.

2. Copenhaga (Danemarca) – Malmo (Suedia)

Semnificaţia cuvântului „civilizaţie” poate fi înţeleasă pe deplin umblând pe străzile din Copenhaga. Acest colţişor de mapamond pare măturat, aspirat şi parfumat în fiecare noapte, iar fiecare fir de iarbă este exact în locul unde ar trebui să fie. În societatea daneză lucrurile merg ca unse, iar oamenii pe care îi vei întâlni probabil te vor surprinde prin frumuseţea lor. Deşi este o destinaţie pentru care e nevoie de un buget mai mare, există acolo un soi de stil contemporan, elegant şi plin de bun gust, pe care îl poţi simţi în plimbările tale prin oraş.

Copenhaga se află la o oră de cel mai fericit oraş din Suedia. Ia autobuzul sau trenul ce străbate podul Øresund dintre cele două oraşe. Biletul de autobuz este mai ieftin, însă trenul te duce în acelaşi loc în puţin peste 20 de minute. În plus, gara centrală din Malmo, la fel ca cea din Copenhaga, este într-adevăr în centrul oraşului. În Malmo te aşteaptă spaţii în aer liber, de la plaje la păduri unde să pierzi noţiunea timpului. În plus, poţi găsi zboruri ieftine din Bucureşti aproape pe tot timpul anului spre Copenhaga şi Malmo, cu atât mai mult dacă ai în vedere regula de aur: să rezervi biletul de avion în avans.

3. Viena (Austria) – Bratislava (Slovacia)

Dacă nu aştepţi de la următoarea vacanţă nimic mai puţin decât artă şi cultură, are sens să vorbim despre Viena. Dă-le simţurilor exact ceea ce aşteaptă de la tine vizitând Palatul Schönbrunn, construit în stil baroc, şi Palatul Hofburg.

La o oră distanţă de Viena se află Bratislava, una dintre acele destinaţii subestimate, dar care obişnuieşte să surprindă. Capitala Slovaciei este printre acele locuri unde cu 5 euro se mănâncă bine, iar cu 1.5 euro găseşti o bere de calitate. În plus, dacă ajungi aici în prima duminică a lunii, o să poţi intra în galeriile şi muzeele oraşului fără să umbli nici cu gândul la portofel – în mod gratuit! La fel poţi intra şi în Castelul Bratislava, aşezat în vârf de deal, privind asupra oraşului şi veghind curgerea nestingherită a Dunării.

4. Torino (Italia) – Nisa (Franţa)

În vreme ce majoritatea călătorilor se îndreaptă în grabă către Veneţia, Roma sau Florenţa, Torino, singurul oraş italian regal, rămâne locul în care poţi respira aer local pur şi unde turiştii nu se calcă pe pantofi. Aici poţi testa preparate precum tajarin, tagliata di vitella şi ravioli cu carne, pe care le poţi completa cu cele mai bune vinuri locale. Torino e, de asemenea, capitala italiană a ciocolatei şi destinaţie în care să nu pierzi din vedere o vizită la Palazzo Reale şi la Domul de lângă Piazza Castello.

De aici poţi continua călătoria luând autobuzul care te va conduce către Riviera Franceză, mai exact către Nisa. Acest colţ mediteranean poartă urme lăsate de La Belle Epoque pe bulevarde enorme, case şi clădiri impunătoare. În plus, poţi vizita o a treia ţară în această călătorie, la preţul unui bilet de autobuz de 1.50 euro: Monaco!

5. Torino (Italia) – Lyon (Franţa)

După câteva zile de răsfăţ petrecute între graniţele unui oraş italian, Franţa ar începe să se contureze în planul de călătorie tot mai bine.

Şi, în caz că ai vizitat deja Nisa sau un cadru pitoresc încadrat de hectare de vie te atrage mai mult decât plajele însorite de pe Coasta de Azur, Lyon poate fi destinaţia care să se alăture, fără să dezamăgească, traseului tău de călătorie. În plus, Lyon se află la o distanţă de patru-cinci ore de autobuz faţă de Torino.

6. Lyon (Franţa) – Geneva (Elveţia)

Există câteva motive pentru care Lyon atrage în general curiozitatea călătorilor. Probabil primul este datorat celebrelor bouchon-uri, restaurante lyon-eze de secol XVII, un soi de locaşuri gastronomice. După o astfel de experienţă culinară, continuă cu o plimbare în ritm propriu prin centrul vechi. Acesta este unul dintre cele mai bine conservate colţuri de medievalitate europeană, iar străzile pietruite, buticurile, barurile şi restaurantele cu vin de calitate te pot face să-ţi doreşti să pierzi avionul spre casă. Totodată, pe râul Sena se organizează, din aprilie până în octombrie, croaziere spectaculoase, cu iz de cultură şi vacanţă.

Totuşi, Geneva se află la două ore distanţă de Lyon. Dacă îţi zboară gândul la Alpii elveţieni, apele reci şi curate ce umplu Lacul Geneva, natura proaspătă din parcurile oraşului, continuă-ţi călătoria în Elveţia. Aici poţi descoperi, de asemenea, 400 de brânzeturi elveţiene şi celebra ciocolată.

Related posts

Călătoriile ne transformă: mai independenți și mai flexibili

Adina Meyers

Revista Caminul, 20 de ani de design

Adina Meyers

Proiecte de bricolaj ieftine și frumoase

Adina Meyers