Amenajari case Amenajari Interioare

Cum poti avea simplitate si confort intr-o casa cu respect pentru natura

Dupa 28 de ani de trai intr-o casa minuscula, un cuplu din SUA a decis ca e timpul sa treaca la nivelul urmator. In prezent, Julie, Rob si cainele Mo traiesc fericiti intr-o locuinta mult mai spatioasa, care respecta cateva principii de baza: simplitate, confort si respect pentru natura.

Materializata de arhitectul Nir Pearlson si echipa de constructie Six Degrees Construction, noua resedinta se pliaza la perfectie pe cerintele clientilor si inspira un sentiment de relaxare – o conditie primordiala pentru o viata fericita.

Locuinta este una compacta, de dimensiuni mici, dar gratie solutiilor oferite de catre arhitect – ce vizau interconectarea camerelor, respectiv a interiorului cu exteriorul –, casa pare mult mai spatioasa decat este in realitate.

Mobilierul in culori pale si elementele de decor interior in care s-a investit cu masura sporesc, de asemenea, impresia de locuinta extinsa; nu in ultimul rand, acest efect dezirabil este produs de acoperisul in sed (cu ajutorul caruia se definesc dimensiunea si destinatia camerelor) si, bineinteles, de veranda pe care se sprijina constructia. Aceasta din urma este din lemn de esenta tare si ofera acces multiplu catre gradina de legume, cu care cuplul se mandreste.

De altfel, frumusetea spatiului verde se datoreaza pozitionarii proprietatii pe directia est-vest – ceea ce inseamna ca este scaldata din plin si timp indelungat in lumina soarelui – si pe un sol de lunca argilos, deosebit de fertil.

Ai putea crede ca un asemenea colt de rai se afla la mare distanta de oras, dar in realitate, resedinta celor doi soti este amplasata intre o artera urbana principala (la vest) si raul Willamette, in directia opusa, apa strajuita de o alee pentru biciclete. Ca orice casa construita pentru a face viata proprietarilor sai mai usoara si mai agreabila, se bucura de existenta (in acelasi sit) a trei anexe: un hambar, un sopron si o alta locuinta, de dimensiuni mai mici.

Spatii de depozitare, dar si o camera de meditatie au mai fost amenajate si in podurile locuintei principale. Incaperile amintite sunt prevazute cu scari de acces, iar una dintre acestea contine echipamentele de incalzire si ventilare a casei, cu efecte minime asupra mediului (pompa de caldura in sistem mini-split si un ventilator cu recuperare de caldura).

O retea de panouri solare fotovoltaice compenseaza consumul de energie electrica in perioada de vara, iar apa calda menajera se obtine prin intermediul unui colector solar cu rezervor.

Pentru irigarea gradinii, proprietarii folosesc apa pluviala colectata in cisterne, dar si apa menajera reciclata intr-un sistem, de asemenea, durabil.

 

Text: Catalina Pavel

Foto: Mike Dean Photography, Rob Yagid in numele Fine HomeBuilding, Nir Pearlson

Articol preluat din Revista Casa Mea

Related posts

Fierul forjat – un material care imprima eleganta oricarui obiect din locuinta ta

Adina Meyers

Cumparaturi de casa noua

Adina Meyers

Tabloul, cel mai simplu mod de a redecora o camera

Adina Meyers