Locuintele cu suprafete mai putin generoase nu mai sunt de mult o problema pentru ideile de amenajare. Ba din contra. Tot ceea ce trebuie sa faci pentru a avea casa mult visata este sa apelezi la imaginatia ta.

Iti doresti ca tu si familia ta sa serviti masa in asa numitul „dining", dar nu dispui de o incapere in plus. Folosind bucataria in acest scop, nu ai mai avea spatiu pentru gatit. In acest caz, balconul se poate transforma destul de usor intr-o mini-bucatarie, mai ales daca se afla in continuarea acesteia. 

De multe ori, pentru amenajarea biroului, nu este posibila alocarea unei incaperi separate, insa nu este cazul sa disperi. Foloseste balconul ca loc pentru studiu. Amenajandu-l adecvat, poate fi chiar un colt relaxant, stimulativ, care sa te inspire.
Daca esti o impatimita a florilor si nu locuiesti la casa, transforma balconul in mini-gradina ta de vis. Alegerea plantelor o poti face in functie de directia in care bate soarele, precum si de tipul balconului: inchis sau deschis. Unele plante iubesc soarele, altele se dezvolta mai bine la umbra, iar destul de multe tolereaza orice fel de conditii. Un balcon mai spatios poate fi transformat intr-un mini-living pentru servirea cafelei sau ceaiului, amenajat in stil rustic sau exotic. 

Sursa foto: www.pinterest.com

 

Related posts

Stilul floral şi materialele textile în designul de interior, cu Ramona Pintea

Adina Meyers

Ție ți se potrivește stilul minimalist?

Adina Meyers

Cum să monitorizezi în timp real sistemele de securitate ale casei tale? 8 sfaturi

Adina Meyers