Home

Cum intretii corect curatenia si igiena intr-o baie

Incaperea din casa care ar trebuie sa se bucure cel mai mult de atentia noastra atunci cand vine vorba de igiena este baia, iar asta pentru ca acesta este unul dintre cele mai folosite locuri de catre intrega familie. In plus, baie nu te putine ori poate reprezenta un loc propice dezvoltarii microbilor si bacteriilor, care ne pot afecta sanatatea.

Pentru ca baie sa fie super curata, iar tu sa nu pierzi foarte mult cu acest proces de curatare al baii, e bine sa ai inca de la inceput un „plan de atact”. Adica ordinea in care vei curata fiecare obiect de aici, precum toaleta si vasul WC, cabina de dus (sau cada, dupa caz), chiuveta si asa mai departe. E bine sa stabilesti o ordine, astfel incat sa fii sigura ca nu vei rata nimic. Inainte de a trece la curatenia propriu-zisa noi iti recomandam sa ai deja in ordine totul in baie (sapunuri, gelurile de dus, sampon etc.), astfel incat sa nu te incurce in timpul procesului.

Vasului de toaleta trebuie sa ii acordam cea mai mare atentie, iar asta pentru ca aici sunt sansele cele mai mari de a intalni bacterii si microbi periculosi pentru sanatatea noastra. In timp ce il curatam e bine sa folosim manusi de protectie, precum si sa apelam la produsele de curatat eficiente (sunt destule la numar pe piata).

Inainte de a incepe e bine sa incerci sa elimini cat mai mult din apa din toaleta. De ce? Pentru ca asa vei putea curata mult mai usor in locurile greu accesibile, iar lipsa apei va asigura un efect mai puternic detergentilor folositi. Dupa ce ai aplicat solutia, trebuie sa o lasi putin pentru a actiona (in general 5-10 minute sunt suficiente). Freaca foarte bine, inclusiv in zona din care curge apa, dupa care clateste corespunzator (tragand apa de mai multe ori).

Trecem la oglinzi, iar daca acestea nu mai au stralucirea de altadata afla ca o poti readuce cu ajutorul unui lichid special folosit la curatarea geamurilor. La fel de bine poti insa sa te folosesti si de putin otet, care poate face adevarate minuni in acest caz. 

E mult mai usor sa previi anumite murdarii, decat sa le cureti, asdar urmatorul sfat tine de clatirea dupa fiecare utilizare a ghiuvetei, astfel incat sa nu mai exista depuneri pe aceasta. Bateriile de la chiuveta si de la dus pot fi curatate apeland la pasta de dinti, iar pentru un plus de stralucire vom apela la acelasi truc la fel ca in cazul oglinzii, si anume stergerea lor cu o carpa inmuiata in otet.

La sfarsit, dupa ce ai terminat cu restul, e timpul sa treci la podea (intotdeauna vei lasa curatarea podelei la sfarsit, pentru ca altfel ea se va murdari la loc). Pentru a avea acces si in locurile mai greu accesibile poti folosi o periuta de dinti veche. Aceasta o vei inmuia in apa calda, dupa care pentru curatare o sa te folosesti de o pasta rezultata din combinarea bicarbonatului de sodiu cu zeama  de lamaie si sare de bucatarie.

Foarte multe persoane omit sa curete si manerul de la usa, acesta reprezentand un adevara focar de infectie. Asadar nu sari si tu peste aceasta etapa. Fa o treaba buna pana la capat, pentru sanatatea ta si a familiei tale.

Related posts

Efectul pandemiei: Românii redescoperă produsele locale

Adina Meyers

Cel mai mare parc de distracții din Moldova: carusel montan, tubbing, teleski -FOTO& VIDEO

Adina Meyers

Casa inteligentă devine accesibilă tuturor cu o nouă soluție de automatizare de la Somfy 

Adina Meyers