Orice locuinta, indiferent de gradul de deteriorare la care a ajuns, poate sa fie transformata intr-un spatiu modern si confortabil. Conditia necesara este sa investiti suficiente resurse creative si financiare.

Pentru a demonstra cele spuse mai sus am ales zona de zi a unei case din lemn construite la inceputul anilor '90. Parterul casei era impartit intre bucatarie si o ampla zona de zi in care erau amenajate mai multe functiuni: zona de relaxare, cea de luat masa si degajamentul scarii de acces la etaj.

Dupa renovare, compartimentarea spatiului si amenajarea functiunilor au ramas neschimbate. Singurele noutati au fost construirea unui bar in zona degajamentului scarii si a unui perete-paravan care separa vizual zona de relaxare de dinning. In acest perete a fost montat un acvariu si a fost realizata o nisa in care a fost montat televizorul.

Finisajele peretilor si tavanelor din lemn nu fusesera refacute niciodata, lucru ce facea ca incaperea sa aiba aerul vetust al unei cabane neingrijite. Acesta a fost motivul principal care l-a facut pe proprietar sa renunte la finisajele din lemn, in favoarea solutiei cu tencuiala uscata. In consecinta, pe toti peretii si pe toate tavanele au fost construite structuri din profile metalice care au servit drept schelet pentru placarea cu gips-carton.

In aceasta etapa au fost proiectate o serie de constructii decorative, in diferite zone ale incaperii. Structura metalica a acestora a fost atent gandita si integrata in structura de baza.

Inainte de placarea cu gips-carton pe toate suprafetele a fost montat un strat de vata minerala de sticla cu scopul de a diminua transferul termic in locuinta. In acelasi scop au fost inlocuite toate ferestrele cu unele termoizolante.

Pardoseala a fost finisata cu parchet laminat. In zona cu trafic mai intens a fost montat un model mai inchis la culoare, in timp ce in restul incaperii a fost preferata o nuanta mai deschisa. Parchetul laminat a fost montat direct pe dusumeaua din lemn, deoarece planeitatea si starea lemnului au reprezentat un excelent strat-suport.

In galeria foto puteti vedea imagini din timpul lucrarilor si rezultatul final. Daca lucrarea aceasta v-a inspirat, insa nu va incumetati sa va apucati de renovarea propriului living din cauza costurilor implicate, va recomandam sa apelati la un produs financiar eficient – produsul de economisire-creditare oferit de o banca pentru locuinte.

Cum functioneaza un produs de economisire-creditare: initial, economisiti o perioada, in medie 3-5 ani, timp in care pe langa suma depusa lunar se aduna dobanda bancii si prima de stat de 25% din economiile anuale (care se acorda anual de catre Stat pana in limita de 250 de euro /an). Practic, pe langa depozitele lunare din veniturile proprii, beneficiati si de ajutorul statului si al bancii pentru a putea strange intr-o perioada de aproximativ 5 ani suma necesara doar din economisire. De exemplu, daca economisiti lunar 375 lei, acumulati echivalentul in lei a 1.000 euro pe an. In cinci ani veti avea echivalentul in lei a 5.000 euro doar din economii, plus 1.250 euro din primele de stat, la care se adauga dobanda bancii, capitalizata timp de 5 ani. Mai mult, daca banii tot nu va ajung si renovarea e mai ampla, puteţi solicita un credit locativ in lei cu una dintre cele mai mici dobanzi in lei de pe piata, de 4,5%, fixa pe toata perioada creditului.

 

 

 

 

 

Related posts

Cu Gama Symmetrica pentru Gradina, amenajarile trec usor testul timpului

Adina Meyers

4 ustensile ideale pentru pasionaţii de proiecte DIY

Adina Meyers

Ce trebuie sa stii despre chiuvetele din piatra naturala

Adina Meyers