Procesul de constructie a unei case este, desigur, un proces plin de neprevazut. Mai ales daca nu suntem profesionisti in domeniu, este foarte posibil sa nu luam in considerare absolut toate aspectele unei constructii. De aceea, impulsul de a fi cumpatati este ceva firesc. Totusi, cumpatarea nu trebuie sa ajunga la extrem: de dragul economiilor putem cadea in capcana folosirii unor materiale de constructie de calitate indoielnica.

De exemplu, blocurile de zidarie sunt atat de importante pentru orice casa incat este recomandat sa ne gandim de doua ori inainte de a le alege. Blocurile de zidarie inseamna doar 4% din totalul cheltuielilor cu constructia unei case. Asadar, este bine sa nu facem compromisuri, sa ne informam si sa alegem o zidarie de calitate superioara, pentru confortul familiei noastre.

La ce trebuie sa fim atenti, ca sa fim siguri ca vom avea parte de toate avantajele?

1. Gradul propriu ridicat de termoizolatie. Blocurile de zidarie YTONG, de exemplu, au un grad foarte ridicat de termoizolatie, avand la interior milioane de pori minusculi plini cu aer. In plus, gradul de termozilatie este dat si de umiditate. Blocurile YTONG nu absorb apa in profunzime. Prin comparatie, chiar daca gradul lor de umiditate este 0% la iesirea din fabrica, alte tipuri de materiale vor absorbi apa dupa punerea in opera, pierzand din proprietatile termoizolante.

2. Evita straturile suplimentare de termoizolatie. In cazul blocurilor de zidarie de calitate, nu mai este nevoie de aceste straturi. Acestea nu sunt nici recomandate, pentru ca, in timp, intre mai multe straturi se formeaza umezeala, mucegai si bacterii. In lipsa straturilor suplimentare, casa „respira” si asigura un mediu sanatos pentru locuitori.

3. Rezistenta la foc. Blocurile de zidarie de calitate sunt realizate din materii prime naturale si se incadreaza in clasa de reactie la foc A1 – material incombustibil si neinflamabil, constituind o bariera impotriva extinderii focului. Un astfel de perete ofera pana la 3 ore rezistenta la foc, la o grosime de numai 15 cm.

4. Izolarea fonica este foarte importanta. Atat zgomotul aerian, cat si cel de impact, trebuie sa fie absorbite, creand un mediu interior confortabil. In cazul bca-ului de calitate, acest efect de amortizare fonica este rezultatul combinatiei dintre structura masiva a blocurilor si continutul de aer al acestora.

5. Asa cum alegem echipa de muncitori cu cele mai bune recomandari, pentru a fi siguri ca lucreaza rapid si precis, la fel este indicat sa alegem blocurile de zidarie cu cele mai multe avantaje in procesul constructiei. Printre acestea includem greutatea redusa, precizia maxima in fabricarea blocurilor (in cazul YTONG, de exemplu, abaterile dimensionale sunt foarte mici – pana la 1 mm) si usurinta in lucru. In plus, mortarul in pat subtire (de 1-2 mm) sporeste prelucrabilitatea la fata locului si diminueaza costurile totale ale constructiei.

Asadar, cu incredere inainte! Nici un compromis cand vine vorba de zidurile casei tale!

Pentru detalii, acceasti website-ul www.xella.ro

Related posts

Soba din teracota – caldura traditionala

Adina Meyers

Tipuri de compresoare de aer

Adina Meyers

Decor simpatic si tineresc intr-o vila din Bucuresti

Adina Meyers