Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Cum creezi un decor vintage în baie în doar 7 pași

Farmec aparte, confort, eleganță și puțină nostalgie. Iată care sunt elementele-cheie pentru stilul vintage. Vorbim despre un decor de epocă potrivit să complimenteze spațiul din baie și să ofere un aer familiar și primitor. Stilul vintage încântă, inspiră și este o soluție excelentă pentru cei care vor să creeze o ambianță plăcută în baie și un aspect de loft modern. De la cadă cu picioare la mobilier somptuos, melancolia vremurilor de odinioară își face tot mai mult loc în amenajările contemporane. Iată cum poți obține în câțiva pași o baie vintage:

Folosește o cadă de baie cu picioare

Caracteristică băilor din secolul al XIX-lea, cada cu patru picioare sub formă de gheară, din porțelan, continuă să fie și astăzi la modă. Este ideală pentru decorul vintage, fiind apreciată pentru silueta sa clasică, bazinul adânc și picioarele cu ornamente grațioase. În prezent, astfel de căzi se găsesc sub denumirea de căzi de baie tip insulă sau free standing. Un asemenea produs poate fi montat chiar pe mijlocul camerei. Va fi întotdeauna în centrul atenției pentru a emana eleganța timpurilor din trecut.

Adaugă un lavoar deosebit

Într-o baie de epocă ar arăta foarte frumos o chiuvetă cu piedestal. Pentru un aspect elegant și primitor, alege un design curbat cu linii delicate. Sunt ideale pentru o baie spațioasă deoarece dedesubt nu dispun de zona de depozitare. O alternativă la chiuveta cu piedestal este lavoarul de tip consolă așezat pe două picioare subțiri. Pentru cei care vor funcționalitate și decor, se poate încadra într-un mobilier din lemn vintage o chiuvetă de baie rotundă, din ceramică, cu imprimeu inspirat din timpurile străvechi.  

Instalează baterii cu finisaje mate

Dacă ai optat pentru obiecte sanitare vintage, nu poți folosi baterii strălucitoare din crom destinate în special stilului modern. Optează pentru finisaje specifice, cum ar fi robinetele mate în nuanțe de cupru, nichel sau bronz. De asemenea, specific anilor îndepărtați este și folosirea a două robinete diferite, pentru apă caldă și rece. Un plus de farmec vintage aduc și bateriile pentru lavoar sau duș cu închidere de tip rozetă.

Utilizează lemn sau marmură pentru pardoseală

De regulă, când spui “decor vintage” te gândești la lemn. Este un material cald, care nu se demodează foarte ușor, ci dimpotrivă, arată mai bine odată cu trecerea timpului. În favoarea unei podele din lemn, poți utiliza plăci de marmură cu aspect victorian, de formă hexagonală.

Alege covorașe de baie cu imprimeuri florale

Stilul vintage este caracterizat de amestecurile de culori puternice. O alegere inspirată sunt nuanțele intense de verde, albastru, roșu, portocaliu, galben și albastru marin. Covoarele te ajută să creezi o oază frumoasă și colorată, în care să te relaxezi după o zi lungă. Pe lângă rolul decorativ, sunt un element de siguranță împotriva alunecării și îți protejează picioarele de pardoseala rece. Optează pentru covorașe de baie de la Vivre.ro, ca să creezi la baza camerei aspectul vintage dorit!

Combină mobila veche cu cea nouă

Interiorul vintage înseamnă să creezi o poveste în orice spațiu. Asta nu înseamnă că este vorba doar de nostalgie sau efecte romantice exagerate. Pentru mobilier se pot combina unele piese vintage cu obiecte moderne cu aspect antic. Lemnul lăcuit este un material des folosit, o alege perfectă fiind un dulap mai mare sau o serie de rafturi menite să economisească spațiu. De regulă, de pe mobilierul vintage nu lipsesc ornamentele încastrate, ramele metalice, inserțiile prețioase sau picturile. În cazul în care spațiul îți permite, amplasează în baie chiar și un scaun antic pentru un efect cu totul aparte.

Optează pentru culori bogate pe pereți

Culorile vintage variază de la nuanțe pastelate și naturale precum mentă, gri, piersică, alb și bej, la nuanțe deosebite de roz, albastru, verde, portocaliu ori mov. Turcoazul dramatic este ideal pentru un aspect de epocă. În cazul în care vorbim de o baie mai puțin generoasă, o alegere comună ar fi albul care oferă un aspect învechit și totodată impresia de spațiu mărit. Nuanțele de verde și roșu sunt potrivite pentru a crea o atmosferă caldă.

 

Accentele puternice, simbolurile opulente, extravaganța și rafinamentul au împodobit spații întregi de-a lungul timpului. Astfel de elemente deosebite funcționează la fel de bine și pentru băile din zilele noastre. Decorațiunile și obiectele de epocă sunt unele dintre cele mai frumoase semne ale vremurilor de mult apuse și pot fi aduse cu ușurință în orice cameră de baie ținând cont de sfaturile prezentate mai sus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

O baie cocheta, indiferent de marime

Adina Meyers

Cele mai bune plante pentru a scapa de umiditatea excesiva din aer

Adina Meyers

Amenajarea balconului: care este cea mai importantă etapă

Adina Meyers