O vacanță la mare, dar pe o plajă mai puțin populată, timp petrecut în natură și măsuri de siguranță impecabile la cazare, așa arată pentru români sejurul ideal post-pandemie.
Teama de potențialele riscuri ale unei călătorii cu avionul, precum și dorința de a rămâne aproape de casă, într-un spațiu cât mai sigur, îi fac pe pe mulți români să ia în calcul anul acesta un sejur în România.
Cum ar trebui să arate însă o astfel de vacanță?
Măsurile de siguranță bine puse la punct (igienă impecabilă, condiții de distanțare) și accesul la natură sunt prioritățile românilor în alegerea unei destinații de vacanță post-pandemie în România, conform unui studiu online despre preferințele de vacanță, realizat de ISense Solutions.
Aproximativ 8 din 10 dintre repondenți au declarat că aceste criterii sunt mai importante decât prețurile mici (4 din 10), decât prezența unor facilități de sport, distracție, pentru copii sau a unor experiențe culinare speciale.
Vacanță pe litoralul românesc
2 din 3 repondenți își doresc o vacanță la mare. Anul acesta însă, majoritatea ar prefera mai degrabă o plajă mai sălbatică și mai puțin populată (8 din 10 repondenți), decât una cu amenajări (21%), și o cazare mai izolată (55%) decât un hotel în stațiune.
Vacanță în izolare
Circa 20% dintre repondenți au spus că izolarea e, de asemenea, un criteriu important de selecție a destinației de vacanță anul acesta.
Repondenții au facut și un top al celor mai izolate și protejate zone turistice din România: Delta Dunării este pe primul loc, cu 62% dintre răspunsuri, urmată îndeaproape de satele săsești (60%) și Cazanele Dunării (43%).
8 din 10 repondenți au spus că ar lua în calcul o vacanță în Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, acesta fiind un loc cu adevărat izolat.
SUGESTIE DE VACANȚĂ: Delta Dunării
Delta Dunării a fost considerată cea mai izolată și protejată regiune turistică din România, urmată de satele săsești și Cazanele Dunării, iar 80% dintre repondenți ar lua în calcul o vacanță în Sfântu Gheorghe, Tulcea
Delta Dunării este o zonă cu natură sălbatică și miraculoasă, dar și cu ieșire la Marea Neagră, prin cea mai lungă fâșie de plajă din România.
Aceasta este opțiune de vacanță, pentru că este un loc izolat și exotic în același timp, dar mai accesibil decât vacanțele peste hotare și fără riscuri de călătorie.
Prezentăm mai jos câteva elemente de unicitate ale Deltei Dunării:
– Singurele păduri de stejar pe dune de nisip din România: pădurea Letea și pădurea Caraorman, cu liane de până la 25 de metri. Cele două păduri reprezintă limita nordică pentru două specii rare în ţara noastră de stejar, frecvent întâlnite în zonele sudice ale peninsulei Balcanice şi Italice. În plus, unii stejari au peste 300 de ani.
– Plaja Sfântu Gheorghe, care se întinde pe o suprafață de 14 km lungime, este recunoscută pentru cel mai fin nisip din România. Ca o particularitate, adâncimea mării creste lin, fiind o zonă sigură pentru scăldatul copiilor.
– Peste 50% din suprafața Deltei este intactă. Practic, este una dintre puținele zone din lume cu suprafețe 100% naturale.
– Alături de români, care sunt majoritari, în Delta Dunării trăiesc în deplină armonie alte 21 de naționalități, (printre care lipoveni, ucrainieni și turci, tătari). Datorită acestei particularități, Delta este considerată cea mai cosmopolita unitate geografică de pe glob. În Sfântu Gheorghe, locuitorii sunt de origine ucraineană, ortodocși de rit vechi și poartă denumirea de „haholi”. Denumirea provine de la „hohol”, smoc de păr din creștetul capului ras, după modelul tătarilor Hoardei de Aur.
Foto Facebook