Amenajari case Amenajari Interioare

Cum a fost refacuta o casa proiectata dezastruos

Un arhitect foarte priceput a preluat o casa aflata in stadiul de „la rosu”, cu greseli nescuzabile de proiectare si gafe enorme de executie. Minunati-va de ceea ce poate face o minte inspirata!

Radiografia unui dezastru

Va oferim cateva spicuiri din „diagnostic”, ca sa intelegeti cat de mare era dezastrul, cand constructia ajunsese la rosu. Iata erorile, in sens ascendent!

Parterul n-avea spatii de depozitare. Exact zona de casa in care e mai mare nevoie de astfel de spatii, era complet lipsita de ele! Acest lucru e aproape similar cu a nu plasa paturi in dormitor sau masa in bucatarie!

In plus, camera tehnica, desi exista, era lipsita de „locatari”… tehnici! Adica, era tehnica doar cu numele, cata vreme masina de spalat era repartizata altundeva, si insasi centrala termica parea sa nu-si afle locul acolo!

Trei metri mai sus, la mansarda, dezastrul pare sa-si fi stabilit camera de comanda. Locul acela putea castiga premiul pentru „cele mai multe tampenii pe unitatea de suprafata”.

Demonstratia: livingul era urias, dar inutilizabil. La aceasta „frumoasa” realizare contribuisera si proiectantul, care nu prevazuse ferestre indestulatoare, si constructorii, care asezasera sarpanta atat de prost, incat pozitia bipeda era cu neputinta de atins. Vasazica, trebuia sa intri cocosat, intr-un loc aflat permanent in penumbra.

O incercare de dregere a busuiocului se putea consemna la dormitoare, care iesisera suficient luminate, dar mediocre ca dimensiuni.

Mana larga a proiectantului initial isi revenise-n „fire” la desenarea holului de acces, prevazut sa ajunga un spatiu amplu, pe care sa nu-ti mai vina sa-l parasesti!

Tratamentul miraculos

Reamintim faptul ca ne aflam in stadiul „la rosu”. Pentru multi proprietari, deja cu nervii incercati de neplacerile santierului, e prea tarziu ca sa mai indrepte ceva. Nu si pentru familia Drula! Dumnealor l-au rugat pe priceputul arhitect Gabriel Georgescu sa preia casa si sa o metamorfozeze.

Iata cateva dintre fericitele interventii ale dumnealui – analizandu-le similar, dinspre parter catre etaj.

In primul rand, a fost creat un spatiu de depozitare sub scara, intr-un loc altminteri pierdut pentru casa.

Utilitatile tehnice au fost convocate fara drept de apel in camera ce le poarta numele, iar omogenitatea suparatoare a spatiului din zona de zi a fost „vindecata” printr-o abordare in trepte a zonei de tranzitie dintre bucatarie si locul de luat masa.

Schimbarile cele mari s-au petrecut, insa, la etaj. Acoperisul a fost ridicat si reconfigurat, iar soarelui i s-a facut dreptate prin plasarea unor frumoase vitraje.

De-acum se putea sta vertical in living, pe lumina naturala, dar era risipa de spatiu!

Prin urmare, incaperea a fost adusa la dimensiuni cuviincioase, si aceeasi „temperare” a fost aplicata si holului. Restul de spatiu rezultat a fost redistribuit dormitoarelor…

Exteriorul a tinut pasul cu interiorul in aceasta revolutie domestica.

Va spunem dintru inceput ca 80% din noul exterior este urmarea interventiilor salutare ale arh. Georgescu!

A fost schimbata invelitoarea, iar fatadele au fost remodelate. De exemplu, o bolta a fost creata in jurul accesului principal in cladire, iar golurile exterioare au fost modificate ca dimensiune si forma.

„M-am folosit de jocul orizontal- vertical pentru a crea o fatada interesanta. A trebuit sa creez niste jocuri, sa subliniez casa scarii, sa o marchez pe plan. In urma acestei cosmetizari, casa arata ca un mic conac”, isi descrie arh. Georgescu propria realizare.

Fireste, si gradina a fost „adusa la zi”, pentru a tine pasul cu splendida vila. Aleile au fost reamenajate, precum si terasa din spatele casei.

 

 

Articol preluat din Revista Casa Mea

Text: Dan Mazilu

Documentare: Costel Popa

Informatii furnizate de arh. Gabriel Georgescu Tel. 0722.414.867, [email protected]

Articole similare

O primavara buna incepe cu alegerea unei cazi de baie calitative!

Redacția

Avantajele unui ventilator in baie

Redacția

7 articole care ți-ar transforma dormitorul într-un spațiu de vis

Cristiana Trifu

1 comment

Znqgsdi 15 April, 2020 at 4:43 pm

Stir out any of these bellies below for the benefit of studios sildenafil citrate online

Reply

Lasă un comentariu