LifeStyle

„Culorile sunetelor” – turneu al flautistului Matei Ioachimescu in noua orase

In perioada 22 aprilie – 1 mai 2015, flautistul Matei Ioachimescu, unul dintre cei mai indragiti muzicieni romani, revine pe scenele din Romania intr-un turneu ce va cuprinde noua orase: Bistrita, Suceava, Gheorghieni, Medias, Sinaia, Campina, Pitesti, Cisnadie si Bucuresti. Muzicianul va concerta alaturi de violistul transilvan Sandor Antal si de harpista slovena Tina Zerdin.

In Capitala, recitalul va avea loc marti, 28 aprilie 2015, ora 19, la Biserica Evanghelica C.A. (str. Luterana nr. 2). Accesul este liber, in limita locurilor disponibile.

Dupa succesele turneelor anterioare precum „Paris”, „Lumiere” sau „Playlist”, Matei Ioachimescu le propune de aceasta data melomanilor o formula inedita, pe muzica unor compozitori precum Claude Debussy, Johann Sebastian Bach, Astor Piazzolla sau Bela Bartok. Matei Ioachimescu, Sandor Antal si Tina Zerdin vor fi insotiti in acest turneu, in premiera romaneasca, de o harpa de concert.

– 22 aprilie, Bistrita, Sinagoga

– 23 aprilie, Suceava, Universitatea „Stefan cel Mare“

– 24 aprilie, Gheorgheni, Centrul Cultural

– 25 aprilie, Medias, Biserica evanghelica

– 26 aprilie, Sinaia, Sala Baccara a Casino-ului

– 27 aprilie, Campina, Casa de cultura "Geo Bogza"

– 28 aprilie, Bucuresti, Biserica Evanghelica C.A.

– 30 aprilie, Pitesti, Filarmonica

– 1 mai, Cisnadie, Biserica Evanghelica

In program:

Jacques Ibert – Preludiu

Johann Joachim Quantz – Fantezie pentru flaut solo

Max Reger – Suita pentru viola solo

Carlos Salzedo – Cantecul noptii pentru harpa

Claude Debussy – Sonata pentru flaut, viola si harpa

 

Arnold Bax – Trio elegiac

Jacques Ibert – Entracte

Henryk Wieniawsky – Capriciu pentru viola si harpa

Johann Sebastian Bach – 3 Inventiuni la doua voci (ar. pentru flaut si viola)

Astor Piazzolla – „Oblivion” pentru flaut viola si harpa

Bela Bartok – Dansurile romanesti pentru flaut, viola si harpa

 

Matei Ioachimescu

Numit in anul 2013 „Ambasador al integrarii“ de Ministerul de Externe al Austriei, flautistul Matei Ioachimescu este unul dintre cei mai rafinati muzicieni romani. Cu o activitate concertistica impresionanta, Matei Ioachimescu sustine concerte in cele mai diverse formule, prezentand programe de mare succes in Europa si Asia. Este absolvent al Universitatii de Muzica din Viena, oras unde s-a stabilit, este detinator al mai multor distinctii si burse si colaboreaza cu unii dintre cei mai interesanti muzicieni din Europa. Instrumentul pe care canta este un flaut din aur al producatorului japonez Muramatsu.

Sandor Antal

Violistul Sandor Antal s-a nascut la Miercurea-Ciuc. Si-a inceput cariera profesionista ca membru al Filarmonicii de Stat din Oradea. Muzician avid de permanenta dezvoltare, a absolvit Academia de Muzica din Cluj, continuandu-si studiile cu un Masterat la Universitatea de Muzica si Arte din Graz. Muzicieni precum Gyorgy Kurtag, Robert Levin, Csaba Erdelyi, Ervin Schiffer, Eszter Haffner, Razvan Popovici, Roland Daugareil si-au pus amprenta asupra tanarului Sandor Antal, devenind cu ajutorul lor unul dintre acei muzicieni versatili, care pot aborda cu usurinta atat repertoriul de orchestra, cat si cel de muzica de camera sau folclor. Din 2008 este membru al celebrei „Philharmonie der Nationen“ din Germania.

Tina Zerdin

Nascuta in Slovenia, Tina Zerdin a studiat pianul, canto si in cele din urma s-a dedicat harpei, instrument care a consacrat-o pe scene internationale. Cu sprijinul Ministerului Culturii din Slovenia, artista colaboreaza permanent cu orchestra Volksoper din Viena, cu Orchestra teatrului La Scala din Milano, cu Wiener Kammerorchester sau cu Orchestra Radiodifuziunii Austriece. Este unul dintre cei mai cautati solisti, a popularizat acest instrument in toate colturile lumii, compozitori contemporani dedicandu-i piese. Anul 2015 i-a adus albumul de debut, cu muzica pentru harpa solo, produs de Radiodifuziunea din Ljubliana, album ce deja a adunat numeroase aprecieri ale criticilor din Slovenia si Austria.

 

Eveniment organizat cu sprijinul Institutului Cultural Roman, Institutului Balassi – Institutul Maghiar din Bucuresti, Forumului Cultural Austriac din Bucuresti, CreArt – Centrul de arta, creatie si traditie al Municipiului Bucuresti.

Parteneri culturali: Centrul Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud, Societatea de Concerte Bistrita, Casa de Cultura a Studentilor Suceava, Centrul Cultural Gheorgheni, Biserica Evanghelica din Medias, Centrul Cultural „Carmen Sylva“ Sinaia, Casa de Cultura „Geo Bogza“ Campina, Filarmonica de Stat din Pitesti, Biserica Evanghelica Cisnadie si Biserica Evanghelica C.A. Bucuresti.

 

 

 

Related posts

Grădină în stil francez: reguli de amenajare

Adina Meyers

PlantExtrakt – 22 de ani de experienta

Adina Meyers

Te gândești să îți cumperi un câine?

Adina Meyers