Izolarea termica a peretilor exteriori ai unei constructii inseamna economie de energie, respectiv reducerea cheltuielilor si sporirea contributiei la protejarea mediului. 

Proiectarea corecta a structurii peretilor exteriori influenteaza in mod semnificativ mediul interior al cladirii. Peretii exteriori conventionali, cu un singur strat, nu sunt solutia adecvata pentru asigurarea cerintelor actuale de izolare termica.

In cazul cladirilor noi, se recomanda o structura cu straturi multiple, iar pentru lucrari de reabilitare, un sistem suplimentar pentru izolarea termica.

In cazul reabilitarii, calitatea izolatiei termice are o foarte mare importanta. Metoda cea mai raspandita de izolare este sistemul de izolare de tip Termosistem (prin contact), pentru care exista produse speciale din vata minerala bazaltica. 

Noi va recomandam noua gama Thermal de la Knauf Insulation, in care se regaseste vata mineral bazaltica destinata fatadelor exterioare din componenta termosistemului, cu performante termice imbunatatite.

Produsele Knauf  Insulation ofera in plus o buna izolare fonica (protectie impotriva zgomotului) si protectie impotriva focului (clasa A1, produs incombustibil, cu proprietati ignifuge similare pietrei).

Beneficii suplimetare ale unei izolatii:

– permite cladirii „sa respire”;

– vaporii trec lin prin fatada constructiei; 

– previne aparitia umiditatii, condensului si mucegaiului;

– protejeaza cladirea de actiunile mecanice ale mediului inconjurator si extinde durata de viata a acesteia;

– creste eficienta energetica a cladirii – reduce consumul de energie pentru incalzire si racire, contribuind la economisirea banilor si protectia mediului;

– creeaza un microclimat sanatos pentru persoanele din interior; 

– creste valoarea proprietatii izolate.

 

Related posts

ODU Green Roof – Care sunt avantajele unui acoperis verde biosolar ?

Adina Meyers

Proiect de casa: P + 1 E, 180 mp

Adina Meyers

Ferestre regale de la Gealan

Adina Meyers