Bucataria necesita un design practic, care sa va ofere acces rapid la orice aparat electrocasnic, vas sau ustensila. Aici intervine regula triunghiului sau regula celor 3, potrivit careia trebuie sa tineti cont de trei elemente principale: frigider, plita si cuptor (aragaz) si chiuveta.

Triunghiul bucatariei, descoperit de cercetatorii Universitatii din Illinois in anul 1950, reprezinta zona in care se desfasoara cea mai intensa activitate. Aceasta teorie mentioneaza care este distanta ideala dintre electrocasnice: nu mai putin de 1,2 metri si nu mai mult de 2,7 metri.

De asemenea, cele trei laturi ale triunghiului nu ar trebui sa aiba in total mai mult de 7,9 metri. Regula triunghiului si-a castigat simpatizanti atat in randul profesionistilor, cat si printre consumatori.

Alte criterii pentru o bucatarie armonioasa gasiti in revista Casa mea ferbruarie 2016.

Related posts

Aragaz pe gaz sau unul electric? Despre avantaje, dezavantaje si costuri

Adina Meyers

Transforma puloverele vechi in perne potrivite sezonului rece

Adina Meyers

O locuinta cu trei aripi, in coasta unui arbore

Adina Meyers