Bucataria, fie ea mica sau mare, separata de restul locuintei sau de tip open-space, este prezenta in orice locuinta. Daca esti o persoana careia gatitul ii face placere este normal si imperativ totodata sa iti dotezi bucataria cu spatii pentru depozitare, care sa iti permita sa pastrezi cat mai multe alimente, vase sau obiecte electrocasnice de mici dimensiuni.
Mobilierul dintr-o bucatarie se face de regula la comanda. Daca modelul si culoarea mobilei sunt responsabile cu partea estetica a bucatariei, spatiul din spatele fronturilor trebuie valorificat in functie de necesitatile tale si gandit in asa fel incat totul sa iti fie la indemana. Un exemplu ar fi prezenta unui corp de mobilier dedicat exclusiv obiectelor electrocasnice folosite la prepararea hranei sau rezervat produselor pentru menaj. Si espressorul de cafea poate fi ascuns in spatele unei usi, astfel incat prezenta permanenta a acestuia pe blat sa nu mai fie o necesitate.
O modalitate de a pastra recipientele cu condimente la indemana ar fi organizarea lor intr-un sertar amplasat sub plita. Tot in sertare se pot pastra fructele si legumele. Tineti cont de utilitatea sistemului numit *jolly* care permite culisarea din planul mobilei a corpului dedicat depozitarii. Cu acest sistem se castiga un spatiu suplimentar de depozitare si totodata, produsele pot fi vazute si accesate mai usor. Pentru o depozitare suplimentara intr-un corp de mobilier, interiorul usii acestuia poate fi prevazut cu rafturi pentru depozitarea unor recipiente / produse alimentare de dimensiuni mai reduse.
Concluzia este ca intr-o bucatarie spatiul de depozitare este foarte important si de aceea se recomanda investitia in diverse sisteme interioare moderne, de genul celor rotative si pliante, special gandite pentru dulapurile pe colt.
Sursa imagini: http://www.pinterest.com./
Date contact: Flavia Lorena Irimescu – decorator interioare, telefon: 0747666473