LifeStyle

CREATIVITY BLUEPRINTS 5 da startul la inscrieri

Cea de-a 5-a editie iși propune sa invete 20 de participanti cum sa imbine creativitatea cu eficienta in publicitate. Timp de 10 zile, studenti pasionati de desen/grafica sau de scriere creativa vor participa la workshopuri, traininguri, studii de caz si dezbateri tinute de profesionisti din publicitatea romaneasca.

Tinerii selectati, studenti cu un mindset alternativ, vor avea parte de antrenamente intensive care le vor disciplina gandirea si creativitatea. Vor trece prin sesiuni de brainstorming, storytelling si traininguri de copywriting, grafica si branding. Dupa dezbateri despre freelancing, printuri, spoturi, campanii neconventionale, digitale sau integrate, studentii vor cunoaste publicitatea la ea acasa, petrecand cateva ore intr-unele din cele mai mari agentii din tara.

Vor rezolva o serie de briefuri si vor participa la un pitch final, in urma caruia pot castiga, printre altele, internshipuri direct in agentii. Isi vor antrena gandirea creativa alaturi de specialisti ai industriei, printre care: Sorin Psatta, Marc Bortun, Mihnea Gheorghiu, Stefan si Adriana Liute, Silviu Padurariu, Vasile Alboiu, John Riley, Dana Pascu, Vlad Mihai (Cutarica).

Conceptul acestei editii isi propune sa dezbata creativitatea in publicitate dintr-o perspectiva realista. ”Ideile bune sunt cele eficiente” a plecat de la insightul ca tinerii se pierd in creativitate si uita sa fie relevanti. „Creativitate pe campii intalnim la tot pasul in industria publicitara, iar juniorii sunt primii consumati de acrobatii artistice irelevante.

Este crucial ca tinerii sa-si educe gandirea si sa inteleaga ca a fi doar creativ, fara o cauza, poate merge o data, dar nu de fiecare data” spune Maria Dumitriu, Project Manager. „Publicitatea buna dupa eficienta se cunoaste. Stim cu totii, e vorba veche. Cand un spot isi pierde relevanta in fata creativitatii, ramane definit de un caracter pur estetic. Or publicitatea nu e decorativa” adauga Bela Rinderu, Project Manager.

Sunt puse la bataie doua obiecte realizate de departamentul de Crafts al comunitatii Advice. Scaunul Caracatita cu Dungi si Bicicleta cu Roti Patrate sunt forma fizica a utilitatii pierdute in creativitate. Ele sunt expuse in Club Control si Panic pana pe 15 mai, iar admiratorii le pot castiga printr-un concurs simplu pe pagina de facebook Advice (www.facebook.com/advicestudents).

Related posts

Igienă și profesionalism pentru o primăvară sclipitoare

Adina Meyers

Ziua Makita la Metatools Ploiesti

Adina Meyers

Cesarom va investi 14 milioane de euro in fabrica de la Cluj Napoca in urmatorii 3 ani

Adina Meyers