Bricolaj

Construiește corpuri de iluminat unice!

Vacanța cea mare îți oferă timp suficient să te odihnești, să călătorești, să te bucuri mai mult de compania celor dragi, dar și să experimentezi mici proiecte dedicate căminului tău. Neapărat adaugă pe lista ta de „to do” și realizarea în regie proprie a unui corp de iluminat altfel, care să nu semene cu ceea ce găsești de obicei în magazine. Folosește lucruri pe care le ai deja în casă, exersează-ți îndemânarea și lasă inspirația să zburde! Sigur va ieși ceva interesant. Înainte însă de a te apuca de lucru, uită-te și la sugestiile noastre.

Candelabru dintr-o rădăcină uscată
Rădăcinile de copaci, trunchiurile contorsionate și ramurile cu forme interesante sunt tot mai des întâlnite în decorul locuințelor, datorită amprentei naturale pe care o aduc. Cu cât sunt mai brute, cu atât au mai multă expresivitate. În escapadele tale de weekend la munte, sigur găsești în pădurile pe care le cutreieri o rădăcină uscată, care să te ducă cu gândul la un… candelabru. Trebuie să știi însă că operațiunile de scoatere, transportare până acasă, curățare și șlefuiere nu sunt tocmai simple, însă cu ajutor din partea prietenilor vei reuși. Nici suspendarea rădăcinii de plafon, urmată de montarea instalației cu becuri, nu este floare la ureche, însă când vei vedea rezultatul final, care este spectaculos, vei uita de efortul depus.

Inspiră-te din stilul marin!
Clipele petrecute la malul mării nu sunt niciodată de ajuns. Oricât de lung ar fi concediul, după ce revii acasă, începi să te gândești cu nostalgie la albastrul infinit. Ca să-ți mai astâmperi dorul de mare, te sfătuim să realizezi în regie proprie un obiect care să te ducă cu gândul la apa turcoaz. De exemplu, poți face o veioză de inspirație marină, ca cea din imagine. Ai nevoie de o găletuşă din metal vopsită în culoarea valurilor, de un abajur din pânză, recuperat de la o veioză mai veche sau cumpărat de la magazin, și de pietricelele şi scoicile pe care le-ai adunat în vara asta de pe plajă.

Lumină cu efect de curcubeu
Din borcanele sau sticlele vechi care s-au adunat în cămară poţi crea o lustră inedită, cu aer vintage, care se va încadra perfect nu numai în spațiile cu design retro, ci și în cele amenajate modern, în stil industrial sau cu elemente eclectice.Pentru o atmosferă veselă şi o lumină cu efect de curcubeu, foloseşte recipiente din sticlă divers colorate. Introdu în ele cu grijă sursele de lumină, iar apoi prinde-le cu sfoară sau sârmă de un suport montat în plafon. Dacă simți nevoia de un pic de dinamism, suspendă-le la înălţimi diferite.

Idee
Trunchiurile și ramurile de mesteacăn sunt foarte decorative, datorită culorii și texturii scoarței, așa că tot mai mulți designeri le integrează în proiectele lor. O idee foarte frumoasă, pe care o poți pune ușor în aplicare, este să aduci universul pădurii în zona diningului prin intermediul unei crengi de mesteacăn suspendată deasupra mesei și prevăzută cu o instalație de lumini.  
 

Mai multă intimitate cu ajutorul lumânărilor
Mesele împreună cu cei dragi sunt momente speciale, care trebuie să beneficieze de un cadru pe măsură, cald şi prietenos. La baza unui astfel de ambient stau nu numai piesele de mobilier, accesoriile de masă și decoraţiunile, ci și lumina. După cum știi, aceasta este un element de decor care joacă un rol esenţial atunci când vine vorba de conturarea atmosferei dorite. În cazul de faţă, pentru a obţine mai multă intimitate, foloseşte pe post de corp de iluminat un felinar cu lumânări amplasat deasupra mesei. Lumina răspândită de lumânări va da mult farmec cinelor în familie și totodată va imprima interiorului un aer plin de poezie.   
 

Îndrăznește să fii creativ!
Atunci când dai frâu liber imaginației, orice obiect din casă se poate transforma într-o piesă de decor inedită. Iată un exemplu foarte bun, care sperăm să te inspire. Chiar dacă au o cu totul altă utilitate, câteva răzătoare pot fi utilizate, în mod neașteptat, cu funcţia de lămpi, devenind parte dintr-un corp de iluminat original, care va scoate din anonimat spațiul pe care-l va lumina. Evident, tu poți reconverti orice fel de lucruri dorești: cești și ceainicuri, teluri, palete etc.   

Un proiect cu personalitate
Locul de relaxare de pe terasă sau din grădină devine în timpul verii spațiul preferat pentru mesele în familie și pentru întâlnirile cu prietenii. Dacă însă consideri că acest loc nu iese cu nimic în evidenţă, nu mai sta pe gânduri şi pune-ţi amprenta personală asupra sa, adăugând în decorul existent un corp de iluminat surprinzător, obținut dintr-o scară, în jurul căreia ai înfășurat o instalație cu becuri sau mai multe felinare frumoase, cu lumânări aprinse. Îţi garantăm că va face senzaţie.

Mini-felinare în copac
Dacă vrei să obţii o atmosferă festivă în grădină, ideală pentru petrecerile estivale sau pentru evenimentele mai deosebite, agață de ramurile copacilor mini-felinare cu lumânări. Acompaniate de vegetația luxuriantă și de florile de sezon, vor crea o adevărată feerie.  

Foto: Pinterest

Related posts

Cum să faci reparaţii în casă repede şi uşor

Adina Meyers

Decoraţiuni de Crăciun din obiecte reciclate

Adina Meyers

Cum să utilezi un spaţiu mic

Adina Meyers