Construcția unei case poate fi un proces extrem de dificil, mai ales dacă nu ai cunoștințele necesare despre proiectare și calitatea materialelor de construcție. Construcția propriu zisă are la bază în primul rând calitatea materialelor folosite, dar și atenția la detalii pe care este important să o stăpânești. Pentru a te ajuta să alegi mai ușor, îți propunem câteva sfaturi practice pentru procesul de planificare și construcție.

 

Sfaturi practice pentru construcția unei case

Materialele de construcție potrivite pentru casă trebuie să fie în primul rând eficiente din punct de vedere al izolației, iar reducerea costurilor nu reprezintă întotdeauna o măsură de siguranță. Iată ce aspecte trebuie să urmărești:

 

Planifică-ți construcția. Este prima etapă cu adevărat importantă în procesul de construcție al casei. Planificarea trebuie făcută cu suficient timp înainte, pentru a nu-ți limita posibilitățile, dar și pentru a nu-ți schimba planurile pe ultima sută de metri. Schimbările rapide pot avea un impact negativ asupra construcției, dar și a bugetului ori a termenului de finalizare.

 

Stabilește-ți design-ul. Chiar dacă ai o idee despre cum ai vrea să arate casa visurilor tale ori găsești internetul o sursă de informare, cel mai bine ar fi să îți angajezi un specialist în domeniu, care să îți propună un plan potrivit pentru tine. Un arhitect are capacitatea de a crea o structură completă, fără să îți ocupe ție timp, dar și să îți confirme dacă există anumite dificultăți în timpul construcției.

 

Caută materiale de construcții. În funcție de buget, dar și de preferințe, vei găsi o gamă variată de materiale de construcții. Despre BCA sau cărămidă, află tot de la emenatwork, despre lemn sau aluminiu, verifică dacă rezistența este una optimă pentru tipul de construcție pe care îl preferi. De asemenea, încearcă pe cât posibil să cumperi de la bun început toate materialele de construcție deoarece poți obține reduceri semnificative.

 

Ai în vedere regulamentele de construcție. Fiecare țară are propriile reguli în ceea ce privește construcția, așa că asigură-te că le ai în vedere pentru a le respecta. Normele sunt specifice fiecărei zone în parte în care alegi să îți construiești casa. În funcție de design-ul casei este necesar să te adresezi autorităților locale, pentru a stabili dacă se poate încadra fără probleme în specificul zonei. Este important de știut faptul că această verificare făcută în timp util te poate ajuta să obții permisele și autorizațiile necesare pentru demararea construcției mult mai ușor.

 

Construcția casei. Etapa cea mai importantă o reprezintă construcția unei fundații solide pe care să poți construi casa. Imediat ce fundația este gata este indicat să construiești pereții exteriori, acoperișul, după care interiorul casei. Ordinea corectă a construcției le va permite muncitorilor să lucreze la proiectul casei chiar dacă vremea de afară se schimbă.

De asemenea, nu uita că este important să îți stabilești un buget de la bun început, dar și o cotă de aproximativ 20%, pentru cheltuielile neprevăzute.

 

Related posts

Trei aspecte importante pentru o mansarda reusita

Adina Meyers

Kit-uri de control Trimble Ready instalate din fabrică pe excavatoarele Hyundai

Adina Meyers

Procedura legala in cazul extinderii unei locuinte

Adina Meyers